Een heerlijke en voedzame salade nu het warmere weer er aan komt!
De dadels geven een verassend effect en smaken perfect in combinatie met de feta en groenten.
Toen ik nog gewoon at.. nee klinkt helemaal verkeerd.. pre-paleo is beter.
Nou ja, vroeger dus, at ik regelmatig couscous. Vaak met gegrilde groentes en een stukje vlees.
Lange tijd heb ik geen couscous meer gegeten maar nu geniet ik er af en toe weer van! Vooral op dagen dat ik naar crossfit ga, krijg ik hier veel energie van.
Met onderstaande ingrediënten maak je een maaltijd voor 2-3 personen.
Deze salade is ook heerlijk om mee te nemen naar werk/school.
Ingrediënten
* 150 gr couscous
* 1 courgette
* 1 rode paprika
* 150 gr fetakaas
* 3 dadels
* 3 takjes verse peterselie
* 1 tl tijm
* 0,5 citroen
* zout en peper
Bereiding
1. Doe de couscous in een kom, giet hierover 1 el olijfolie en 150 ml kokend water. Dek af en laat staan tot het water helemaal verdampt is. (roer af en toe, soms moet je er wat extra kokend water bijdoen)
2. Snipper de uit en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de courgette in de lengte doormidden en de helften in plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.
3. Verhit 1,5 el olijfolie en bak hierin de ui glazig, voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de courgette en tijm toe en bak tot de courgette gaar is. Voeg de laatste 2 minuten de paprika toe. Haal de pan van het vuur.
4. Hak de peterselie fijn. Snijd de dadels in stukjes. Voeg de couscous, peterselie, dadels en de verkruimelde feta toe aan de groente en schep goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de salade met in partjes gesneden citroen.