Homemade saucijzenbroodjes, super makkelijk én ook nog eens super lekker.

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap, ik mocht een recept uitkiezen van Eef kookt zo. Ik besloot al snel te gaan voor de saucijzenbroodjes want die eten wij eigenlijk nooit.

De saucijzenbroodjes zijn verrassend makkelijk te maken door gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg. Daarnaast doen dit soort hapjes het altijd goed op feestjes!
Door het gebruik van Italiaanse kruiden smaken ze ook nét weer even anders dan het standaard saucijzenbroodje.

saucijzenbroodjes

Natuurlijk kon ik het niet laten om enkele aanpassingen te doen aan het originele recept. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door alleen maar Italiaanse kruiden te gebruiken, daarnaast heb ik het half-om-half gehakt vervangen door rundergehakt.

Met onderstaand recept maak je 5 grote saucijzenbroodjes of 10 kleine.

Ingrediënten
* 5 plakjes bladerdeeg
* 125 gr rundergehakt
* 1 ei, losgeklopt
* 1 el paneermeel
* 0,5 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Meng in een kom het gehakt, 1/4 van het losgeklopt ei, paneermeel, de kruiden en een flinke snuf zout en peper.
4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Vorm worstjes van het gehakt en leg deze in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg dicht en duw de rand aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei.
5. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.