Wat eten we vandaag? Volgensmij is dit de meest gestelde vraag! Een mooie titel voor een kookboek boordevol recepten van Susan Aretz.
Susan Aretz kennen we ook wel van het blog Smulpaapje. Op haar website vind je recepten en restaurant tips voor grote én kleine smulpaapjes, want dat is waar het allemaal om draait. Gezellig én heerlijke (uit)eten met kinderen.

Dit kookboek is eigenlijk niet meer dan een logisch vervolg op haar website. In dit kookboek vind je weekmenu’s, boodschappenlijstjes, recepten en tips om snel, makkelijk, budgetvriendelijk en vooral lekker te eten!

wat eten we vandaag weekmenu

In het boek vind je 16 verschillende weekmenu’s die zijn onderverdeeld in de 4 seizoenen. Op deze manier weet je dus zeker dat je geniet van al het lekkers dat een specifiek seizoen te bieden heeft.
Door het handige boodschappenlijstje hoef je nog maar 1 keer in de week naar de supermarkt, super handig en dat scheelt jou weer tijd (en nadenken).

wat eten we vandaag

Je vind er een grote variëteit aan recepten, wat denk je bijvoorbeeld van; milde groentecurry, kabeljauw uit de oven, tropische kip, peulvruchtenfiësta, maaltijdsoep met savooiekool, pasta met spruitjes en pasta met boerenkool en bacon?
Echt waar, er is zoveel keuze in dit boek! Met maar liefst 80 recepten in de weekmenu’s ga je zeker genieten.

Naast de weekmenu’s vind je er ook nog hoofstukken zoals; ontbijtjes, toetjes, samen bakken en feestmenu’s.
Het ontbijtjes hoofdstuk geeft je een grote keuze in broodjes, pannenkoeken en ei gerechten.

wat eten we vandaag

Samen bakken is hét hoofdstuk als je samen met de kleine smulpaap (of gewoon lekker alleen) iets lekkers wil maken in de keuken. Genoeg lekkers om samen te maken en op te eten! (hmm nutella-koffiebroodjes!!!)

Het hoofdstuk feestmenu’s combineert recepten uit de weekmenu’s met enkele nieuwe recepten. Ideaal dus als je een keer wilt uitpakken voor het diner.

Benieuwd naar het boek?
Via Smulpaapje kan je het boek bestellen. Wil je er graag een persoonlijke noot van Susan in, dan kan je ook een gesigneerd exemplaar bestellen.