Een maaltijdsalade is iets waar ik echt van kan genieten. Sowieso ben ik dol op salades. (Lekker een beetje groenvoer weg knabbelen)
Spinazie geeft dan toch net weer dat beetje extra’s, een mooie afwisseling op ijsberg-, krop of krulsla.
Deze groene groente mogen we eigenlijk ook wel een superfood noemen. Deze zit namelijk barstensvol vitaminen en mineralen. Daarnaast is spinazie erg goed voor je immuunsysteem, het gaat namelijk verschillende ziektes te lijf.
Probeer dus regelmatig deze superfood aan je menu toe te voegen.
Schrik trouwens niet van de lijst met ingrediënten, het lijkt veel werk maar eigenlijk valt het best mee. De meeste ingrediënten voor de marinades heb je wellicht al standaard in je keukenkastje staan.
Buiten het marineren van de kip en champignons ben je binnen 15 minuten klaar. Best een snelle maaltijd toch?!
Met onderstaande ingrediënten maak je 2 grote salad bowls.
Ingrediënten gemarineerde kip
* 2 kipfilets
* 4 el olijfolie
* 1 tl kerriepoeder
* 1 tl paprikapoeder
* 1/4 tl knoflookpoeder
* snuf gedroogde chilipepers
* klein kneepje citroensap
* zout en peper
Ingrediënten gemarineerde champignons
* 1,5 el olijfolie
* bak kastanjechampignons
* 1 tl tijm
* zout en peper
Ingrediënten salade
* 4 handen spinazie
* 1 rode ui
* rode paprika
* 4 dadels
* hand amandelen
* olijfolie
* balsamico azijn
Bereiding
1. Begin ongeveer 30 minuten voor je aan tafel wil met het marineren van de kip en champignons.
Meng voor de kipfilet marinade alle ingrediënten in een kommetje. Leg de kipfilets op een diep bord en giet hier overheen de marinade. Draai af en toe om zodat de hele kip bedekt is.
Voor de champignons: maak de champignons schoon en doe ze in een afsluitbaar zakje (of een kom). Voeg de olijfolie, tijm en zout en peper toe. Sluit het zakje af en schud even goed door zodat alle champignons bedekt zijn met het mengsel.
2. Snipper de ui, snijd de paprika in dunne reepjes, snijd de dadels in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Doe alles in aparte schaaltjes zodat je in een handomdraai de salades maakt. Was de spinazie goed en doe deze alvast in de schalen.
3. Bak de champignons in ongeveer 7-10 minuten zacht.
4. Grill ondertussen de kipfilets tot deze gaar zijn.
5. Verdeel de paprika, ui en de dadels over de spinazie. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze op de salade. Verdeel de champignons over de salade. Strooi hier overheen de grof gehakte amandelen.
Tip: Gebruik de sukkary dadels van Yogi & Yousef, die zijn heerlijk!
Oh deze lijkt me heel erg lekker! Past goed in mijn sportvasten dieet momenteel. Heb je deze ook wel eens een avond van tevoren klaar gemaakt en koud meegenomen als lunch?
Hij is echt super lekker! Nee nog niet gedaan, maar dat moet zeker lukken!