Wat ben ik blij dat het aspergeseizoen weer is aangebroken!
Voor mij is het ook echt geen probleem om dan elke week een keer asperges op het menu te zetten. Gekookt, met een eitje en ham… heerlijk!

Meestal haal ik dan ook asperge stukken voor de soep (of gewone asperges die ik in stukken snijd). Ik kan genieten van een simpele bouillon met asperges, maar vriendlief vond toch echt dat ik een keer de soep met slagroom moest maken.
De soep was heerlijk en ik deel dan ook graag het recept met jullie.

Bij de groenteboer of een speciaal aspergewinkeltje verkopen ze vaak asperges in stukken speciaal voor de soep. Deze zijn al geschild en zonder houtachtige uiteindes. Super makkelijk dus!

Ingrediënten
* 500 gram asperges geschild en in stukken
* 1,5 l water
* 1 groentebouillon tablet
* 100 ml slagroom
* 50 gr roomboter
* 50 gr bloem
* 100 gr flinterdunne beenham (bv deze van AH)
* verse peterselie

Bereiding
1. Breng het water aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en kook 10 minuten.
2. Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
3. Smelt in dezelfde pan de roomboter, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat enkele minuten bakken (zonder te verkleuren). Voeg vervolgens het kookvocht toe en de bouillontablet, roer goed door en laat 15 minuten doorkoken.
4. Voeg de slagroom en asperges toe aan de soep en laat nog 5-10 minuten zacht doorkoken.
5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
6. Snijd de beenham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Schep de soep in borden en garneer met de beenham en peterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.