Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie. Paleo brownies in a jar!  Als je dan toch wil genieten, doe het dan goed.

Ze zijn heerlijk smeuïg, maar niet té smeuïg. Als ik namelijk heel eerlijk ben vind ik het persoonlijk niet lekker als een brownie nog een soort van nat is in het midden.
Doordat je ze in een jar bakt kan je ze ook meenemen voor onderweg, de ideale combinatie toch?!

Wist je dat je met deze glazen jars eigenlijk alle kanten op kunt? Dus buiten het standaard gebruik voor drankjes, jam en andere etenswaren kan je er ook in bakken. Nou dat moest ik natuurlijk meteen even testen!

brownie in a jar paleo

Met onderstaande ingrediënten kun je 2 jars vullen zoals op de foto.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het beslag over 3 jars te verdelen, dan heb je ruimte in de jar over voor vers fruit en eventueel (kokos)slagroom.

Brownies in a jar

Een heerlijke paleo snack
Voorbereiding15 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 50 g roomboter
  • 60 g extra pure choocolade
  • 1 el honing
  • 2 eieren
  • half vanillestokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de boter, chocolade, honing en de merg van het halve vanille stokje in een pan op laag vuur. Blijf roeren tot alles gesmolten en een egale massa is.
  • Schep het chocolade mengsel in een kom en roer er het amandelmeel doorheen.
  • Meng 1 voor 1 de eieren door het beslag.
  •  Schep het beslag in de jars en bak in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.

Vorige week plaatste ik een recept voor een heerlijk smeuïge amandelcake, deze viel zo in de smaak bij jullie dat ik na 2 uur al de eerste foto mocht ontvangen van iemand die hem gemaakt had. En dát vind ik super leuk! Stuur me vooral je foto’s of tag me op social media, want ik zie graag jullie recreaties.

Pin deze heerlijke brownies!

brownies paleo