Het eerste boek in de superfoods reeks gaat over de avocado. Deze reeks richt zich niet alleen op de meest bekende superfoods zoals gojibessen, chiazaad etc maar ook op de minder bekende superfoods. Superfoods komen in vele gedaantes, vaak zijn het zelfs al soorten die je al regelmatig eet, zoals bijvoorbeeld de avocado.

De avocado is laag in calorieën en zit boordevol vitaminen en mineralen die je lichaam in goede conditie houden en zo helpen ziekten te voorkomen.
Door dus regelmatig avocado te eten krijg je veel essentiële voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

superfood avocado
Het boek begint met praktische informatie; waarom de avocado zo gezond is, hoe je deze kan schillen en hoe je ze het beste kan bewaren. Wist je bijvoorbeeld dat je een avocado ook kan invriezen?

Daarnaast staat het boordevol heerlijke recepten. De recepten zijn onderverdeel in; smoothies, dips en salsa’s, broodbeleg, soepen, salades en dressings, hoofdgerechten, desserts en cocktails.
Enkele recepten die mij meteen opvielen; guacamole smoothie, speculaaspasta met avocado, avocado-chimicurrisaus, chocolade-sinaasappelcake met avocadoglazuur en de avo colada.

Alle recepten zijn super toegankelijk, geen aparte ingrediënten en geen lastige beschrijvingen. Alle recepten zijn makkelijk te maken met ingrediënten die je in de lokale supermarkt kan kopen.
Daarnaast viel het me meteen op dat de meeste recepten glutenvrij en suikervrij zijn. Ook de vegetariër/veganist kan genoeg heerlijke recepten uit dit boek halen.

superfood avocado

Superfood: Avocado | Linda Schearer | van Duuren media | reeds verschenen
| € 14,95 | ISBN: 9789059408197