Paleo Zoet

Kokoscake met chocoladeglazuur

kokoscake met chocoladeglazuur

Tags:       

Dat jullie graag zoete recepten lezen/maken die gezonder zijn en niet boordevol suikers en toevoegingen dat is me ondertussen wel duidelijk. Elke keer als ik een lekker baksel plaats dan wordt deze gigantisch veel bekeken en regelmatig ontvang ik zelfs diezelfde dag al foto’s van recreaties. Super leuk!

Vandaag het recept voor een kokoscake met chocoladeglazuur. Deze cake is heerlijk luchtig en vol van smaak. Het chocoladeglazuur wordt bestrooid met kokos en dat maakt deze cake een echt feestje.

Kokosmeel kan lastig zijn om mee te bakken. Doordat kokosmeel veel vocht absorbeert moeten er veel natte ingrediënten aan toegevoegd worden. Met te weinig toevoegingen wordt het maar een droge bedoening en als je teveel ei toevoegt.. tja.. dan krijg je een cake die erg zwaar is en ook echt naar ei smaakt.
Maar in dit recept is het me dan toch gelukt de meest ideale verhoudingen te vinden! Ik beloof je, hiervan ga je smullen.

kokoscake met chocoladeglazuur

De kokosmeel die ik gebruikte voor dit recept is van Glutenfreewebshop.com. Ik kreeg deze kokosmeel om te testen en een lekker recept mee te bedenken.
Nou, het is me gelukt! Ik denk zelfs eerlijk gezegd dat dit 1 van mijn lekkerste recepten is tot nu toe..

Ingrediënten cake
* 80 gr kokosmeel
* 0,5 tl bakpoeder
* snufje zout
* 3 eieren
* 60 ml kokosmelk
* 85 ml honing
* 90 gr boter of kokosolie
* 1 tl vanille
* 2 eiwitten

Ingrediënten glazuur
* 250 gr extra pure chocolade
* 1 el kokosolie

* kokosrasp voor de garnering

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed.
3. Smelt de boter/kokosolie in een pannetje en laat even afkoelen. Mix de 3 eieren, kokosmelk, honing, vanille en boter/olie in een kom licht schuimig.
4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa.
5. Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
6. Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag.
7. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is)
8. Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

9. Maak nu het glazuur; smelt de kokosolie en de chocolade au-bain-marie.
10. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de kokosrasp.

Tip: Wellicht is het iets te veel glazuur, je kan deze makkelijk afgedekt bewaren voor een volgende keer.

    15 reacties

  • ediht 19 mei 2015 Beantwoord

    Wat ziet deze er heerlijk uit Simone, ik ga je recept zeker uit proberen

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      De cake is echt absurd lekker.. De eerste keer ook dat het zo lekker smaakt 🙂

  • Emmy 19 mei 2015 Beantwoord

    Jaa deze ga ik absoluut een keer maken!

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Super! Ben benieuwd of hij in de smaak valt 🙂

  • tifosanele 19 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er heerlijk uit en ik ben dol op kokosmeel. Deze ga ik zeker eens proberen!

  • Perra 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan je de chocolade glazuur vervangen door een ander glazuur, lust nl geen chocola.

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Hi Petra. Natuurlijk kan je het vervangen door wat jij lekker vind. De cake is overigens ook heerlijk zonder glazuur 🙂

  • Petra 19 mei 2015 Beantwoord

    Sorry mijn naam is Petra

  • […] Vandaag ‘Het eerste recept van…’ FoodQuotes: Kokoscake met chocolade glazuur […]

  • […] eerder deelde ik het recept voor een kokoscake met chocolade glazuur (klik), dit recept is een variant daarop. Want natuurlijk kun je met een basisrecept voor cake eindeloos […]

  • San 19 mei 2015 Beantwoord

    Heb het gemaakt met de helft van de honing, voor mij was dat zoet genoeg. Wat extra vocht in gedaan om dat te compenseren. Heel lekker!

  • ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan is ipv de honing ook vloeibare stevia (hoeveel???) gebruiken?

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Dat zou ik niet durven zeggen helaas.. ik gebruik het zelf nooit (vind de smaak niet zo lekker)

      • Ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

        Dan ga ik het maar gewoon eens proberen. Een mens moet wat als alle zoetmakers behalve stevia taboe zijn 😉

  • Nell 19 mei 2015 Beantwoord

    vond je heerlijke recept voor cake ga het zeker snel proberen

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl
  • Er staat weer een overheerlijk recept online! Eentje zonder vlees, maar met aubergine 🍆 in de hoofdrol. Deze auberginestoof wil je echt een keer maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aubergine kan namelijk echt een goede vleesvervanger zijn door de structuur en zijn mogelijkheid om smaken op te nemen. Een lekker, vegetarisch en plantaardig recept. Dusse, ja: aanradertje hoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben trouwens wel benieuwd: eet jij vaak vegetarisch (of wellicht vegan)? Ik merk namelijk dat wij tegenwoordig steeds vaker een maaltijd eten zonder vlees.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #auberginestoof #stoof #stoven #autocook #slowcooker #diner #rijst #plantaardig #vegan #vegetarisch #zondervlees #komkommersalsa #lekkereten #lekkerrecept #koken #recept #wewv #watetenwevandaag #maaltijd #gezondemaaltijd #receptontwikkeling #feedfeed #foodie #foodquotes
  • Oh.. ik wil terug! Ik wil weer naar Toscane, of ja... gewoon lekker zorgeloos op vakantie en genieten ❤️.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik zo naar deze foto kijk voel ik gewoon mijn geluk 🥰. En besef ik me dat ik het reizen gemist heb... Waar wij vroeger vaak op citytrips en vakantie gingen is dat de laatste tijd wat minder. We hebben nog steeds niks te klagen hoor, maar het mag wel weer wat vaker. Luxe? Jazeker! Maar daar werken we dan ook hard genoeg voor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om nog even dat vakantie gevoel vast te houden: het verslag van onze Toscane trip staat nu op m'n blog. Inclusief foto's van de @villatent , wat er zo kraakte, foto's van dagtripjes, hotspots én wat ik te weinig at 😢🤭. Al nieuwsgierig?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om naar het artikel te gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#vakantie #vacation #holiday #travel #travelgram #instatravel #opreis #toscane #italie #montepulciano #genieten #genietmomentje #lekkerleven #luxe #genietmetvolleteugen #villatent #glampen #glamping #toscane #foodie #hotspots #foodieopreis #foodquotesnl
  • Wellicht had je het gisteren al gezien; deze overheerlijke limoen-yoghurt cupcakes staan op de blog.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een lekker receptje dat eigenlijk gewoon echt té makkelijk is. Het is echt alleen maar een kwestie van mengen 🙌! Een kind kan de w... ehh... cupcakes maken 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg vooral de link in m'n bio (of in m'n stories) en ga aan de slag in de keuken. Stuur je me een fotootje als je ze gemaakt hebt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#cupcakes #cake #cakes #muffins #limoen #citrus #yoghurt #skyr #lekkereten #lekkerrecept #snack #tussendoortje #koffietijd #foodblogswap #lekkersnoepen #allesdraaitomdebalans #nogeentjedan #lekkerbakken #hhb #heelhollandbakt #foodie #foodquotesnl
  • Boodschappen voor 12 gerechten om te koken en te fotograferen. Allemaal lekkers! Of tenminste... heel eerlijk; mosselen vind ik dus niet lekker. En sommige producten gebruik ik zelf echt nooit, maar zijn voor opdrachten wel nodig.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens heb ik er geen moeite mee om met dingen die ik niet lekker vind recepten te bedenken/maken 👩‍🍳. Er is altijd wel iemand in m’n omgeving die het wél lust. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boodschappen zijn van 2 weken geleden en waren de laatste grote boodschappen voor een fijne opdracht. Nu is het even iets rustiger dus kan ik even vol in m’n eigen site investeren. Ook fijn!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boodschappen #groceries #boodschappendoen #groenten #groente #knolselderij #erwtjes #mosselen #bulgur #allemaallekkers #lekkereten #lekkerkoken #recepten #opdracht #receptontwikkeling #zzper #zzp #eigenbaas #ondernemendevrouwen #fotografie #foodfotografie #feedfeed #foodie #foodquotesnl