Dat jullie graag zoete recepten lezen/maken die gezonder zijn en niet boordevol suikers en toevoegingen dat is me ondertussen wel duidelijk. Elke keer als ik een lekker baksel plaats dan wordt deze gigantisch veel bekeken en regelmatig ontvang ik zelfs diezelfde dag al foto’s van recreaties. Super leuk!

Vandaag het recept voor een kokoscake met chocoladeglazuur. Deze cake is heerlijk luchtig en vol van smaak. Het chocoladeglazuur wordt bestrooid met kokos en dat maakt deze cake een echt feestje.

Kokosmeel kan lastig zijn om mee te bakken. Doordat kokosmeel veel vocht absorbeert moeten er veel natte ingrediënten aan toegevoegd worden. Met te weinig toevoegingen wordt het maar een droge bedoening en als je teveel ei toevoegt.. tja.. dan krijg je een cake die erg zwaar is en ook echt naar ei smaakt.
Maar in dit recept is het me dan toch gelukt de meest ideale verhoudingen te vinden! Ik beloof je, hiervan ga je smullen.

kokoscake met chocoladeglazuur

De kokosmeel die ik gebruikte voor dit recept is van Glutenfreewebshop.com. Ik kreeg deze kokosmeel om te testen en een lekker recept mee te bedenken.
Nou, het is me gelukt! Ik denk zelfs eerlijk gezegd dat dit 1 van mijn lekkerste recepten is tot nu toe..

Ingrediënten cake
* 80 gr kokosmeel
* 0,5 tl bakpoeder
* snufje zout
* 3 eieren
* 60 ml kokosmelk
* 85 ml honing
* 90 gr boter of kokosolie
* 1 tl vanille
* 2 eiwitten

Ingrediënten glazuur
* 250 gr extra pure chocolade
* 1 el kokosolie

* kokosrasp voor de garnering

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed.
3. Smelt de boter/kokosolie in een pannetje en laat even afkoelen. Mix de 3 eieren, kokosmelk, honing, vanille en boter/olie in een kom licht schuimig.
4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa.
5. Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
6. Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag.
7. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is)
8. Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

9. Maak nu het glazuur; smelt de kokosolie en de chocolade au-bain-marie.
10. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de kokosrasp.

Tip: Wellicht is het iets te veel glazuur, je kan deze makkelijk afgedekt bewaren voor een volgende keer.