Soms wil je iets anders op tafel zetten dan standaard gekookte groenten. Niks mis met gekookte groenten natuurlijk, maar soms mag het net iets meer zijn.
Een beetje uitpakken, voor het oog dan, want qua bereidingstijd valt dit gerecht echt mee.

Door de groenten te stomen blijft er meer smaak behouden. Sinds ik een slowcooker met stoomfunctie heb, stoom ik bijna al mijn groenten. Probeer een keer je groenten te stomen en ik durf je te garanderen dat je het verschil proeft.

broccoli salade met bosui

Dit mooie bord komt van OrcaCool, toen ik deze borden voor het eerst zag was ik op slag verliefd..  Ik volgde Orca Cool al op instagram en tijdens een etentje in Roermond serveerden ze 1 van mijn gerechten op dit bord.
Dit bord komt uit de authentic serie. Deze serie heeft een reactieve glazuurlaag, tijdens het bakproces vind er een reactie plaats waardoor elk bord uniek is.

 

Ingrediënten
* 1 broccoli
* 3 bosuitjes
* 1/3 komkommer
* 2 el amandelschaafsel
* 2 el olijfolie
* 1 tl balsamico azijn
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de broccoli in roosjes en stoom (of kook) beetgaar. Haal de broccoli, wanneer gaar, uit de pan en zet aan de kant.
2. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine plakken en stoom 1 minuut. Doe de bosuitjes in een kommetje en zet aan de kant.
3. Rooster het amandelschaafsel zonder olie op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd in schuine plakken.
5. Verhit een wok en doe hierin de broccoli en de komkommer met de olijfolie en balsamico azijn. Roerbak enkele minuten en breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel de groenten over een bord en garneer met de bosuitjes en het amandelschaafsel.