Dit recept is bij mij voortgekomen uit restjes. Ik had nog 1 zoete aardappel, de steel van een broccoli en een kwart blikje kokosmelk.
Ik probeer altijd zo min mogelijk eten weg te gooien, overgebleven restjes van het avondeten eet ik vaak de volgende dag bij mijn lunch.

Broccoli eten wij regelmatig, maar ik snijd er altijd de roosjes vanaf en de steel wordt meestal weggegooid. Pasgeleden maakte ik een heerlijk broccoli recept en toen vroeg ik me opeens af waarom ik de steel eigenlijk weggooi.. want die is ook gewoon eetbaar. Gooi dus de volgende keer die steel niet weg, maar maak er bijvoorbeeld dit heerlijke recept mee!

zoete aardappellinten romige broccolisaus

Met onderstaande ingrediënten maak je een stevige lunch voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel (ongeveer 250 gr)
* 1 broccoli steel
* 1 groentebouillon tablet
* 6 el kokosmelk
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de onderkant van de broccolisteel af en de rest in blokjes. Doe deze in een pannetje en vul aan met water tot deze net onderstaat, voeg het bouillonblokje toe en kook tot de broccoli gaar is.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in de lengte in plakken van ongeveer o,5 cm. Gebruik een dunschiller om linten te schaven van de plakken. Doe de linten in een kom en besprenkel met 1 tl olijfolie, hussel goed om. Stoom de zoete aardappellinten in ongeveer 7 minuten gaar.
3. Giet de broccoli af maar bewaar 2 el kookvocht. Doe de broccoli, het kookvocht en de kokosmelk en een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng de zoete aardappellinten door de broccolisaus en schep in een diep bord.

 

Het mooie pastabord dat ik gebruikte voor dit gerecht is van de winkel OrcaCool. Dit bord komt uit de Gural Reno serie.