Naast dat ik bloemkool een heerlijke groente vind, kun je er ook vele kanten mee op. Maak bijvoorbeeld eens deze frittata met bloemkool, cherry tomaatjes en rode ui. Perfect als maaltijd, maar ook bij de lunch (of brunch) een overheerlijk gerecht.
Van oorspring worden er vaak restjes groenten gebruikt in een frittata. Maar tegenwoordig bedenken we op voorhand gewoon de lekkerste combinaties. Uiteraard kun je ook met je restjes aan de slag; er is veel dat echt lekker is in dit eiergerecht! Harde groentes kun je het beste even voor koken, maar zachte groenten kun je zo gebruiken.
Wat serveer je bij een frittata?
Veel mensen vragen zich af wat dan lekker is om te serveren bij een frittata. Zelf kies ik graag voor een frisse groene salade en, afhankelijk van hoeveel honger we hebben, eventueel nog een stokbroodje erbij.
Deze salades zijn heerlijk om te serveren bij een frittata:
- Salade van courgette en wortel met maanzaad
- Roodlof salade met appel
- Turkse rauwkostsalade
- Venkelsalade met appel
- Panzanella caprese
Met onderstaande ingrediënten maak je een frittata voor circa 2 personen. Afhankelijk natuurlijk van wat je er allemaal bij eet. De restjes zijn de volgende dag heerlijk als ontbijt of lunch.
Bloemkool tortilla
Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 160 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 60 ml melk
- 4 eieren
- 0.5 el mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- 100 gr geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 4 minuten voor.
- Snijd de ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui 2 minuten aan, voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de bloemkool toe aan het knoflook-ui mengsel. Bak 2 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal.
- Klop de eieren los met de melk, mosterd en kruiden. Schenk dit mengsel over de groenten.
- Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
- Bak de frittata in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Bewaar deze bloemkool frittata op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Het zag er lekker uit en was ook gezond zo te merken, maar de smaken vond ik niet echt uitgesproken. Wij hebben er geraspte kaas opgedaan en zelfs nog kip toegevoegd wat het wel wat lekkerder maakte maar ik miste toch een beetje deeg ofzo denk ik. Toch bedankt. Groetjes Laura
Is kokosmelk uit een pak of uit een blikje gebruikt?
Maakt niet uit, als het maar vloeibaar is 🙂