Al langer wilde ik een keer gehaktbrood maken. Toen ik deze maand voor de receptenruil mocht koken van Paleo Made Simple was de keuze dan ook snel gemaakt.

Gehaktbrood is heerlijk bij het avondeten, maar ook koud smaakt het super lekker.
Dit is dus een ideaal recept om op zondagavond te maken (en een deel te eten) en dan de restjes te gebruiken voor de lunch van de volgende dag.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mijn brood er niet zo mooi uit vind zien als het origineel van Paleo Made Simple. Maar de smaak is er zeker niet minder om!
Geen schoonheidsprijs, maar wel een heerlijke-smaakprijs! 🙂

Het originele recept is met groene olijven, ik had nog een potje zwarte olijven plakjes staan dus die heb ik gebruikt.

gehaktbrood

Ingrediënten
* 500 gr rundergehakt
* 10 zwarte olijven
* 1 ui
* 50 gr courgette
* 4 el amandelmeel
* 1 ei
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* snuf knoflookpoeder
* peper en zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Rasp de courgette en knijp het vocht eruit met je handen, doe deze in een kom.
3. Snijd de olijven in kleine stukjes en snipper de ui, doe deze bij de courgette.
4. Voeg het gehakt, amandelmeel, ei en de kruiden toe aan de groenten en kneed goed door.
5. Doe een stuk bakpapier in een cakeblik en verdeel het gehaktmengsel hierover, druk goed aan.
6. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Neem ook eens een kijkje bij;

Eat.Pure.Love
PeachyPaleo
Purefoodcoaching