Er komen weer heerlijke zomerse dagen aan dus dat vraagt om een salade recept!
Met dit recept maak je een heerlijke simpele salade die zowel koud als warm heerlijk smaakt.

Doordat deze ook lekker is als hij koud is, is hij dus ook een ideaal bijgerecht voor bij de BBQ.
Wij hebben aankomende zaterdag een BBQ met vrienden en ik denk dat ik deze dan ook als bijgerecht ga maken. Weer eens wat anders dan een standaard salade.

Wil je deze salade als hoofdgerecht eten dan kan dat natuurlijk ook. Onderstaande ingrediënten zijn dan genoeg voor 1 persoon, eventueel aangevuld met tomaat, komkommer en olijven.

Maak je deze salade als bijgerecht voor een BBQ met 4 personen? Dan zou ik de ingrediënten verdubbelen.

Courgette feta noten

Ingrediënten
* 1 courgette
* 80 gr feta
* klein handje macadamia noten
* 0,5 ui
* 3 el olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 1 tl rozemarijn
* 1 tl oregano

Bereiding
1. Was de courgette en schaaf deze in linten met een mandoline.
2. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie en de kruiden in een kommetje.
3. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg hierin de courgettelinten (ik deed dit in 2 rondes) bestrijk de courgette met de olijfolie en draai om, bestrijk de andere kant met de olijfolie en grill de courgettes tot ze gaar zijn.
4. Snijd de halve ui in dunne ringen en bak in een pannetje glazig. Hak ondertussen de macadamia noten grof.
5. Leg de courgettelinten op een bord, verdeel de uienringen hierover. Strooi de macadamia noten over de courgette en verbrokkel de feta boven de salade.
6. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje olijfolie.

 

Het mooie bord waarop ik deze salade maakte is van OrcaCool.
Neem hier een kijkje voor de hele authentic serie.