Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: My Happy Kitchen

my happy kitchen

Tags:    

Het is alweer even geleden, maar er komt weer een nieuwe reeks Monday Meets aan!
Vandaag stel ik Anne-Marie van My Happy Kitchen aan jullie voor.

Wie
Hallo! Mijn naam is Anne-Marie, ik ben 47 jaar ‘jong’, kom uit Den Haag en ben moeder van een zoontje van 10. En al bijna 23 jaar samen met de ‘love of my live’! Ik werk als communicatieadviseur op een hogeschool en in mijn vrije tijd blog ik op My happy kitchen. Ik doe dit nu zo’n 1 ½ jaar en in die tijd is mijn blog een steeds grotere plaats in mijn leven gaan innemen. Maar wat een leuke plaats! Alle tijd die ik er in steek – en dat is behoorlijk veel – doe ik met groot plezier en enthousiasme. Ik vind niets leuker dan koken, bakken, eten, schrijven en praten over eten!

anne-marie

Wat
Op My happy kitchen schrijf ik over eten onder het motto ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas’. Ik verbaas mij steeds meer over de mate waarop vooral jongeren tegenwoordig bezig zijn met eten. Sushi van quinoa, pizzabodem van bloemkool, brownies zonder boter, suiker of bloem…..Gluten, suiker en koolhydraten zijn sowieso taboe lijkt het. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, maar ik ben van mening dat in een goed eetpatroon geen enkel ingrediënt hoeft te worden weggelaten. Afwisseling en alles met mate, en zoveel mogelijk echt, puur en uit zo weinig mogelijk pakjes en zakjes.

Waar
Je vindt mijn blog op www.myhappykitchen.nl .
Ook ben ik te vinden op Facebook (www.facebook.com/myhappykitchennl), Twitter (@my_happykitchen), Instagram (myhappykitchennl) en Pinterest (www.pinterest.com/myhappykitchen)

Koffie/Thee
Ik drink het allebei heel graag. Geen rare Starbucks drankjes, maar gewoon een goede sterke espresso. Munt en citroen/gember zijn mijn favoriete theesoorten

Hartig/Zoet
Definitief hartig! Ik.kan.geen.dag.zonder.kaas.

gnocchi gorgonzola

Guilty pleasure
Voor gnocchi met gorgonzola kun je me ’s nachts wakker maken. Iedere nacht!

Beste herinnering aan eten
Al mijn herinneringen lijken wel gekoppeld te zijn aan eten. Ik weet van alle vakanties vaak nog precies wat we waar gegeten hadden en hoe het smaakte 🙂

Favoriete kookboek
De Homemade kookboeken van Yvette van Boven zijn prachtig geïllustreerd en bevatten recepten die je gelijk wilt gaan maken en ook zelden mislukken. De boeken van Koken met Karin zonder pakjes en zakjes kan ik aanbevelen aan iedereen die – zoals de naam al zegt – wil leren koken zonder daarvoor alles uit een pakje te moeten halen.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn keukenmachine, houten handcitruspers en beslagkommen.

 lijfspreuk

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn lijfspreek is ‘Alles komt goed, zo niet dan toch’. Ik ben een geboren optimist!

Monday Favorite
Ik schrijf op mijn blog graag over meer dan alleen lekkere recepten. En vind het heerlijk om uren research te doen voor een goed artikel. Meer dan trots ben ik op mijn serie over de trends in eten en drinken uit de jaren 70, 80, 90 en 00. Uren werk hebben hier in gezeten, maar ze worden gelukkig ook goed gelezen en gewaardeerd!

http://www.myhappykitchen.nl/2015/03/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-70.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/04/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-80.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/05/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-90.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/06/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-00.html

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze aardbei-vanille shake is een heerlijk en gezond tussendoortje! 🙌 Eigenlijk ook net zo lekker als ontbijt en eerlijk gezegd ook het moment dat ik er van geniet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met dit warme weer heb ik gewoon geen zin in een zwaar ontbijt, deze koude shake 🥤 is voor mij perfect om de dag mee te starten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#shake #milkshake #aardbeien #aardbeienshake #smoothie #strawberries #ontbijt #ontbijtje #breakfast #startvandedag #goedestart #gezond #gezondeten #gezonderecepten #paleo #lactosevrij #paleofood #health #healthyfood #lekkerengezond #lekkerensimpel #foodphotography #foodfotografie #receptontwikkeling #koolhydraatarm #foodquotesnl
  • ‘I carried a 🦄 piñata’.
.
Gisteravond gaven we een feestje voor vrienden, met een thema; Mexican fiesta. De hapjes en gezellige aankleding. Deze geweldige unicorn piñata moest natuurlijk mee toen ik die zag staan in de feestwinkel 😍🙌. Een geslaagd en gezellig feestje!.
.
#pinata #piñata #piñatatime #fiesta #mexican #mexicanfiesta #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #eenhoorn #feestje #feest #prettywoman #happy #happybirthday #happyfeelings #lachen #lachenistgesund #gelukkig #foodie #foodquotesnl
  • Keuzestress!! Want waar moet je beginnen met al dat lekkers... De worteltaart van @pinkiepatisserie is toch wel de lekkerste van Eindhoven en die moet je gewoon eens proeven!
Eigenlijk moet je sowieso een keer naar @emma_eindhoven want deze Pinkie's Tea Party is echt goddelijk 🙌😍.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op mijn website laat ik je meer zien van deze verwennerij! Pak er vast een servetje bij, want hiervan loopt het water je in de mond 😉🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#teaparty #teapartytime #tea #hightea #pinkie #pinkiepatisserie #EMMA #emmarestaurant #eindhoven #eindhovencity #eindhoven_ehv #ehv #nederland #hotspot #genieten #verwennerij #worteltaart #gebakjes #bonbons #sweetsformysweet #ditwilje #foodie #nevernoteating #foodquotesnl
  • Zoals je ondertussen wel weet: ik ben gek op salades! 😍 Deze salade met mango, zwarte bonen en pecannoten is echt onwijs lekker! De mango geeft een heerlijke kick aan de salade en maakt het weer anders dan anders.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door de zwarte bonen is het een voedzame salade die goed vult. Ideaal dus als lunch als je het mij vraagt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#salade #salad #salades #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #mango #zwartebonen #voedzaam #gezond #gezondeten #gezonderecepten #gezondelunch #health #healthy #healthyfood #eatclean #cleaneten #foodie #foodfotografie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Al deze lekkere dingen zaten in de 'compleet' box van @boerschappen die ik mocht ontvangen. Alle producten komen van Brabantse boeren, allemaal met respect voor dier en zorg voor het gewas.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eerlijke en mooie producten vers van het Brabantse land, daar maak je mij écht blij mee! 😃 Dit werden een aantal heerlijke maaltijden 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op m'n website vertel ik je wat meer over dit mooie concept. Link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boerschappen #foodbox #brabant #brabantcelebratesfood #brabantseproducten #streekproducten #lokaal #eerlijkeproducten #zeewolf #tartaar #frambozen #hangop #groenten #groentes #vegetables #boodschappen #recepten #lekkerengezond #review #foodie #gekregen #foodquotesnl
  • 👆😂 mijn gezicht als ik mijn eten moet delen...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Niks van waar natuurlijk, want dat doe ik met alle liefde! Al helemaal als ik een kookdag heb, 👩‍🍳 dan kook ik namelijk zoveel recepten dat het teveel is voor ons 2. Onze vriezer is niet gigantisch en eten weggooien is nou eenmaal eeuwig zonde. Meestal bel ik dan familie/vrienden of ze wat komen halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarnaast probeer ik, waar mogelijk, ook geen grote porties te koken. Meestal is het voor 1 persoon en soms voor 2.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus ja, alles wordt opgegeten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo, dat was de meest gestelde vraag van jullie beantwoord! ‘Wat doe je met al dat eten dat je kookt/fotografeert?’⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @eefsfood⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De grijpgrage hand is van: @anniepannie_nl⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sharing #sharingiscaring #eerlijkzullenweallesdelen #delen #bitterballen #donttouchmyfood #puntzak #koken #recepten #receptontwikkeling #fotografie #fotograferen #foodfotografie #amsterdam #amsterdamfood #amsterdam_streets #amstelveld #grachten #amsterdamcity #canals #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Dit is wat mij betreft dus een perfecte maaltijd/bijgerecht op een warme dag; lauwwarme krieltjes met doperwten en groene asperges.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En er ging iets niet helemaal goed met de doperwten 😆🤫...slechte foodie ben ik hoor!  Je leest er alles over op de website 😇.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krieltjes #aardappel #potatoes #groeneasperges #asperges #greenasparagus #doperwten #erwten #peas #zomer #zomersemaaltijd #wewv #watetenwevandaag #diner #maaltijd #foutje #groen #groenten #greenvegetables #foodie #foodquotesnl
  • Met dit warme weer is een lekker ijsje altijd een goed idee toch? 🍦😍 dit vegan chocolade ijs is onwijs lekker en makkelijk te maken. Gewoon zonder ijsmachine!
Er staan trouwens veel meer lekkere ijsjes op m’n website, check de link in mijn bio.
.
Wat is jouw favoriete ijs deze zomer?
.
.
#vegan #chocoladeijs #weallscreamforicecream