Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Shalovesfood

linzensoep

Tags:    

Zoals jullie weten stel ik regelmatig op maandag een blogger voor in Monday Meets. Op deze manier ontdekken mijn lezers, en ik, nieuwe leuke blogs. Zo ook het blog van Sharoni.
Een blog die ik persoonlijk ook nog niet kende, maar nu al flink op heb rondgeneusd en er staan heerlijke en leuke artikelen op!

Wie
Ik ben Sharoni, 32 jaar, woon in Amsterdam en hou van eten. Zo begint het “Over Sha” kopje op mijn blog en zo begin ik ook hier. Ik ben verliefd op eten en eet het liefst de hele dag door. En naast mijn grote liefde, heb ik er nog een paar: uiteraard mijn allerliefste vriend, maar ook mijn lieve vrienden en familie natuurlijk. Daarnaast heb ik een (haat/) liefde verhouding met sporten 😉 Haat omdat ik de bootcamp burpees vreselijk vindt en liefde omdat ik mij na het sporten zo goed voel.

Sharoni

Ik ben een half jaartje geleden begonnen met shalovesfood. Ik ben ermee begonnen omdat ik niet alleen van eten hou maar ook om eten te delen. Er is niets lekkerder dan te koken voor anderen of om anderen inspiratie te geven om zelf dingen te maken. Omdat ik steeds vaker tips aan mensen begon te geven bedacht ik dat het handig zou zijn om die te bundelen op een blog. Zo hoefde ik niet meer per persoon al die recepten uit te schrijven.
Ik merk nu dat ik het nog leuker vindt om te koken. Ben altijd aan het nadenken over nieuwe recepten, inspiratie aan het opdoen, maar hou ook steeds meer de trends in de gaten. Ik hoop mij het volgende jaar wat meer te gaan focussen op fotografie, want dat blijft nog steeds een beetje een ondergeschoven kindje.

Wat
Op mijn blog wil ik lekkere recepten laten zien. Lekker is natuurlijk een relatief begrip. Voor mij is dat een juiste balans tussen gezond eten en lekker doen waar je zelf zin in hebt. Maar ik wil ook graag laten zien dat koken niet zo ingewikkeld is. Iedereen kan namelijk iets lekkers klaarmaken zonder al te veel moeite. Ik probeer mijn recepten altijd te voorzien van een korte inleiding, evt. wat informatie over het desbetreffende product en daarna met korte beschrijvingen de stappen aanduiden. Ik hoop maar dat het voor iedereen net zo helder is als voor mij 🙂

love

Waar
www.shalovesfood.com
www.facebook.com/shalovesfood
www.instagram.com/shalovesfood

Koffie/Thee
Eigenlijk koffie, thee en water. Dat zijn een beetje mijn drankjes gedurende de dag. Qua koffie hou ik van kleine sterke bakjes, liefst espresso. Een variant met melk is bij mij altijd Flat White (double shot espresso met opgeklopte melk). Maar ik ben ook echt een theeleut. Dat gaat de hele dag door. Groene thee, munt, gember, citroen of alle Clipper thee soorten. Daarnaast drink ik dus ook de hele dag door water. Ik vind het nu lastig te begrijpen dat ik vroeger maar op 2 glazen vocht per dag kon leven, waar ik nu al hoofdpijn krijg als ik twee uurtjes niet drink.

Hartig/Zoet
Hartig!!! Altijd hartig. Ik sla liever het toetje over en neem twee voorgerechten of gewoon een kaasplankje.

Guilty pleasure
Moet ik kiezen? Ok, ik doe er een foodblog waardig: alles met eend. Ik hou van de heerlijke smaak van eend. Ohw en de niet foodblog waardige: tomatensoep uit blik met die plastic balletjes. Ja echt..

duck

Beste herinnering aan eten
Elke herinnering aan eten is de beste. Ik denk in eten.

Favoriete kookboek
Ik heb het afgelopen jaar erg veel kookboeken gekocht. Maar moet zeggen dat een van mijn favorieten “Down to Earth” van Jacob Jan Boersma en Sacha de Boer is. Prachtige foto’s, toegankelijke recepten en heerlijke gerechten.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
De Magimix 3200XL, de beste uitvinding sinds gesneden brood. Mijn Sabatier koksmes, eigenlijk van mijn vriend, maar ik snij er alles mee. Alle 300 opbergbakjes. Ik ben anti weggooien en zelfs de kleinste overblijfsels worden nog bewaard.

Quote/Motto/Lijfspreuk
You cannot make everybody happy! You are not a Nutella jar.

Monday Favorite
Maandagen zijn mijn soep dagen. Ik maak al een tijd soep voor mijn buren op maandag. Die kunnen een kommetje bij mij thuis afhalen en zo de week starten met een heerlijke maaltijdsoep. Zelf ben ik dol op soep en kan het elke dag wel eten. Ik maak vaak een grote pan met soep waar we een aantal dagen van kunnen eten of die we kunnen invriezen. Een perfect begin van de week is voor mij een week die start met een kopje soep. Probeer er zelf ook eens eentje: http://shalovesfood.com/category/recepten/avond/soep-dinner/

linzensoep

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze aardbei-vanille shake is een heerlijk en gezond tussendoortje! 🙌 Eigenlijk ook net zo lekker als ontbijt en eerlijk gezegd ook het moment dat ik er van geniet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met dit warme weer heb ik gewoon geen zin in een zwaar ontbijt, deze koude shake 🥤 is voor mij perfect om de dag mee te starten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#shake #milkshake #aardbeien #aardbeienshake #smoothie #strawberries #ontbijt #ontbijtje #breakfast #startvandedag #goedestart #gezond #gezondeten #gezonderecepten #paleo #lactosevrij #paleofood #health #healthyfood #lekkerengezond #lekkerensimpel #foodphotography #foodfotografie #receptontwikkeling #koolhydraatarm #foodquotesnl
  • ‘I carried a 🦄 piñata’.
.
Gisteravond gaven we een feestje voor vrienden, met een thema; Mexican fiesta. De hapjes en gezellige aankleding. Deze geweldige unicorn piñata moest natuurlijk mee toen ik die zag staan in de feestwinkel 😍🙌. Een geslaagd en gezellig feestje!.
.
#pinata #piñata #piñatatime #fiesta #mexican #mexicanfiesta #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #eenhoorn #feestje #feest #prettywoman #happy #happybirthday #happyfeelings #lachen #lachenistgesund #gelukkig #foodie #foodquotesnl
  • Keuzestress!! Want waar moet je beginnen met al dat lekkers... De worteltaart van @pinkiepatisserie is toch wel de lekkerste van Eindhoven en die moet je gewoon eens proeven!
Eigenlijk moet je sowieso een keer naar @emma_eindhoven want deze Pinkie's Tea Party is echt goddelijk 🙌😍.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op mijn website laat ik je meer zien van deze verwennerij! Pak er vast een servetje bij, want hiervan loopt het water je in de mond 😉🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#teaparty #teapartytime #tea #hightea #pinkie #pinkiepatisserie #EMMA #emmarestaurant #eindhoven #eindhovencity #eindhoven_ehv #ehv #nederland #hotspot #genieten #verwennerij #worteltaart #gebakjes #bonbons #sweetsformysweet #ditwilje #foodie #nevernoteating #foodquotesnl
  • Zoals je ondertussen wel weet: ik ben gek op salades! 😍 Deze salade met mango, zwarte bonen en pecannoten is echt onwijs lekker! De mango geeft een heerlijke kick aan de salade en maakt het weer anders dan anders.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door de zwarte bonen is het een voedzame salade die goed vult. Ideaal dus als lunch als je het mij vraagt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#salade #salad #salades #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #mango #zwartebonen #voedzaam #gezond #gezondeten #gezonderecepten #gezondelunch #health #healthy #healthyfood #eatclean #cleaneten #foodie #foodfotografie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Al deze lekkere dingen zaten in de 'compleet' box van @boerschappen die ik mocht ontvangen. Alle producten komen van Brabantse boeren, allemaal met respect voor dier en zorg voor het gewas.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eerlijke en mooie producten vers van het Brabantse land, daar maak je mij écht blij mee! 😃 Dit werden een aantal heerlijke maaltijden 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op m'n website vertel ik je wat meer over dit mooie concept. Link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boerschappen #foodbox #brabant #brabantcelebratesfood #brabantseproducten #streekproducten #lokaal #eerlijkeproducten #zeewolf #tartaar #frambozen #hangop #groenten #groentes #vegetables #boodschappen #recepten #lekkerengezond #review #foodie #gekregen #foodquotesnl
  • 👆😂 mijn gezicht als ik mijn eten moet delen...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Niks van waar natuurlijk, want dat doe ik met alle liefde! Al helemaal als ik een kookdag heb, 👩‍🍳 dan kook ik namelijk zoveel recepten dat het teveel is voor ons 2. Onze vriezer is niet gigantisch en eten weggooien is nou eenmaal eeuwig zonde. Meestal bel ik dan familie/vrienden of ze wat komen halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarnaast probeer ik, waar mogelijk, ook geen grote porties te koken. Meestal is het voor 1 persoon en soms voor 2.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus ja, alles wordt opgegeten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo, dat was de meest gestelde vraag van jullie beantwoord! ‘Wat doe je met al dat eten dat je kookt/fotografeert?’⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @eefsfood⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De grijpgrage hand is van: @anniepannie_nl⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sharing #sharingiscaring #eerlijkzullenweallesdelen #delen #bitterballen #donttouchmyfood #puntzak #koken #recepten #receptontwikkeling #fotografie #fotograferen #foodfotografie #amsterdam #amsterdamfood #amsterdam_streets #amstelveld #grachten #amsterdamcity #canals #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Dit is wat mij betreft dus een perfecte maaltijd/bijgerecht op een warme dag; lauwwarme krieltjes met doperwten en groene asperges.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En er ging iets niet helemaal goed met de doperwten 😆🤫...slechte foodie ben ik hoor!  Je leest er alles over op de website 😇.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krieltjes #aardappel #potatoes #groeneasperges #asperges #greenasparagus #doperwten #erwten #peas #zomer #zomersemaaltijd #wewv #watetenwevandaag #diner #maaltijd #foutje #groen #groenten #greenvegetables #foodie #foodquotesnl
  • Met dit warme weer is een lekker ijsje altijd een goed idee toch? 🍦😍 dit vegan chocolade ijs is onwijs lekker en makkelijk te maken. Gewoon zonder ijsmachine!
Er staan trouwens veel meer lekkere ijsjes op m’n website, check de link in mijn bio.
.
Wat is jouw favoriete ijs deze zomer?
.
.
#vegan #chocoladeijs #weallscreamforicecream