Zoals jullie weten stel ik regelmatig op maandag een blogger voor in Monday Meets. Op deze manier ontdekken mijn lezers, en ik, nieuwe leuke blogs. Zo ook het blog van Sharoni.
Een blog die ik persoonlijk ook nog niet kende, maar nu al flink op heb rondgeneusd en er staan heerlijke en leuke artikelen op!

Wie
Ik ben Sharoni, 32 jaar, woon in Amsterdam en hou van eten. Zo begint het “Over Sha” kopje op mijn blog en zo begin ik ook hier. Ik ben verliefd op eten en eet het liefst de hele dag door. En naast mijn grote liefde, heb ik er nog een paar: uiteraard mijn allerliefste vriend, maar ook mijn lieve vrienden en familie natuurlijk. Daarnaast heb ik een (haat/) liefde verhouding met sporten 😉 Haat omdat ik de bootcamp burpees vreselijk vindt en liefde omdat ik mij na het sporten zo goed voel.

Sharoni

Ik ben een half jaartje geleden begonnen met shalovesfood. Ik ben ermee begonnen omdat ik niet alleen van eten hou maar ook om eten te delen. Er is niets lekkerder dan te koken voor anderen of om anderen inspiratie te geven om zelf dingen te maken. Omdat ik steeds vaker tips aan mensen begon te geven bedacht ik dat het handig zou zijn om die te bundelen op een blog. Zo hoefde ik niet meer per persoon al die recepten uit te schrijven.
Ik merk nu dat ik het nog leuker vindt om te koken. Ben altijd aan het nadenken over nieuwe recepten, inspiratie aan het opdoen, maar hou ook steeds meer de trends in de gaten. Ik hoop mij het volgende jaar wat meer te gaan focussen op fotografie, want dat blijft nog steeds een beetje een ondergeschoven kindje.

Wat
Op mijn blog wil ik lekkere recepten laten zien. Lekker is natuurlijk een relatief begrip. Voor mij is dat een juiste balans tussen gezond eten en lekker doen waar je zelf zin in hebt. Maar ik wil ook graag laten zien dat koken niet zo ingewikkeld is. Iedereen kan namelijk iets lekkers klaarmaken zonder al te veel moeite. Ik probeer mijn recepten altijd te voorzien van een korte inleiding, evt. wat informatie over het desbetreffende product en daarna met korte beschrijvingen de stappen aanduiden. Ik hoop maar dat het voor iedereen net zo helder is als voor mij 🙂

love

Waar
www.shalovesfood.com
www.facebook.com/shalovesfood
www.instagram.com/shalovesfood

Koffie/Thee
Eigenlijk koffie, thee en water. Dat zijn een beetje mijn drankjes gedurende de dag. Qua koffie hou ik van kleine sterke bakjes, liefst espresso. Een variant met melk is bij mij altijd Flat White (double shot espresso met opgeklopte melk). Maar ik ben ook echt een theeleut. Dat gaat de hele dag door. Groene thee, munt, gember, citroen of alle Clipper thee soorten. Daarnaast drink ik dus ook de hele dag door water. Ik vind het nu lastig te begrijpen dat ik vroeger maar op 2 glazen vocht per dag kon leven, waar ik nu al hoofdpijn krijg als ik twee uurtjes niet drink.

Hartig/Zoet
Hartig!!! Altijd hartig. Ik sla liever het toetje over en neem twee voorgerechten of gewoon een kaasplankje.

Guilty pleasure
Moet ik kiezen? Ok, ik doe er een foodblog waardig: alles met eend. Ik hou van de heerlijke smaak van eend. Ohw en de niet foodblog waardige: tomatensoep uit blik met die plastic balletjes. Ja echt..

duck

Beste herinnering aan eten
Elke herinnering aan eten is de beste. Ik denk in eten.

Favoriete kookboek
Ik heb het afgelopen jaar erg veel kookboeken gekocht. Maar moet zeggen dat een van mijn favorieten “Down to Earth” van Jacob Jan Boersma en Sacha de Boer is. Prachtige foto’s, toegankelijke recepten en heerlijke gerechten.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
De Magimix 3200XL, de beste uitvinding sinds gesneden brood. Mijn Sabatier koksmes, eigenlijk van mijn vriend, maar ik snij er alles mee. Alle 300 opbergbakjes. Ik ben anti weggooien en zelfs de kleinste overblijfsels worden nog bewaard.

Quote/Motto/Lijfspreuk
You cannot make everybody happy! You are not a Nutella jar.

Monday Favorite
Maandagen zijn mijn soep dagen. Ik maak al een tijd soep voor mijn buren op maandag. Die kunnen een kommetje bij mij thuis afhalen en zo de week starten met een heerlijke maaltijdsoep. Zelf ben ik dol op soep en kan het elke dag wel eten. Ik maak vaak een grote pan met soep waar we een aantal dagen van kunnen eten of die we kunnen invriezen. Een perfect begin van de week is voor mij een week die start met een kopje soep. Probeer er zelf ook eens eentje: http://shalovesfood.com/category/recepten/avond/soep-dinner/

linzensoep