Website Builder InsiderNatuurlijk ontbijten foto

Vandaag in Monday Meets stel ik Reny van Mind Your Feed aan jullie voor.
Dat Reny meedoet aan deze reeks vind ik persoonlijk echt super leuk, want dit is 1 van de blogs die ik zelf ook regelmatig lees. De diversiteit aan artikelen, haar schrijfstijl en de fotografie maakt dit echt een mooie blog om te volgen!

Wie
Ik ben Reny, 34 jaar, en ik blog op Mind Your Feed. Daarnaast ben ik trotse moeder van 2 jonge meiden en ben ik getrouwd met de liefste man van de wereld! Ik ben gek op eten maar ook op schrijven, lezen, naar het strand gaan, Bali!, gepassioneerde mensen, dingen die kloppen, een goed gevoel hebben, zon, Italiaans eten, liefde, eerlijkheid en vakantie vieren. Oh, en gek op bananen.

Gezond eten heb ik niet altijd gedaan, maar sinds een aantal jaren is het roer definitief om. Ik ben echt dol op goede voeding, ik leef bewust gezond maar heb altijd ruimte voor iets minder gezond. Bij mij draait het allemaal om balans! Ik geniet van al het moois – puur en onbewerkt – dat de natuur ons gegeven heeft, maar ben net zo dol op rode wijn en Franse stinkkazen.

In het dagelijks leven ben ik een combinatie van foodblogger en moeder. En daarnaast werk ik ook nog parttime voor een uitgeverij. Dagelijks is het voor mij een uitdaging om alles met elkaar te combineren, en daarbij ook nog mezelf goed te voeden. Want ik weet hoe voeding vóór je kan werken, daar maak ik graag gebruik van. Maar genieten van lekker eten vind ik eigenlijk het allerbelangrijkste!

Ik hou niet van; tomaten, oneerlijkheid, als mensen mij niet willen begrijpen, traagheid, pastelkleurtjes en rommel in huis. Al is dat laatste echt niet te doen met 2 jonge meiden in huis…

Frisse yoghurtcake met zomerfruit

Wat
Mind Your Feed is mijn blog waar ik al mijn inspiratie en passie voor goede voeding en bewust gezond eten kwijt kan. Maar ik hou niet van voedingshypes, ik hou niet van overdreven gedoe. Op Mind Your Feed vind je dus vooral (h)eerlijke recepten, nuchtere voedingsadviezen en veel leuke, handige tips voor een happy & healthy lifestyle.

Mind Your Feed gaat over bewust gezond genieten. Over echt, lekker en puur eten. Ik wil je laten zien dat gezond(er) eten niet moeilijk is, you just have to mind your feed! Dat betekent dat je op mijn blog een combinatie vindt van gezonde recepten, maar ook eerlijke verhalen over dat het soms iets minder gezond is. En dat is prima, want zo is het leven, dat hoort er allemaal bij!

Waar
www.mindyourfeed.nl
Facebook: www.facebook.com/mindyourfeedNL
Instagram: www.instagram.com/mindyourfeednl
Twitter: www.twitter.com/MindYourFeedNL

Makreelsalade

Koffie/Thee
In de ochtend altijd koffie, het liefst zwart. Heel soms ga ik voor een cappuccino, maar aangezien ik liever voor plantaardige melk ga en de schuimlaag gewoon niet zo perfect wordt met amandelmelk, hou ik het toch bij een goede kop zwarte koffie.

Na maximaal 2 koppen koffie ga ik over op thee. En dan drink ik enkel kruidenthee. Ik heb gemerkt dat ik minder goed slaap als ik teveel koffie drink en de voordelen van cafeïne werken bij mij niet op tegen de nadelen. Ik ben alleen niet zo’n theeleut, dus eigenlijk drink ik de hele dag door water. Ik ben dol op gewoon water, maar soms doe ik er wat fruit of kruiden door om het een beetje op te spicen.

Hartig/Zoet
Liever hartig, al kan ik ook blij van zoet worden. Maar ik vind echt veel dingen al snel té zoet, dat zal wel komen omdat ik zelf amper nog suiker eet of gebruik. Dan gaat je smaak dus echt veranderen en heb je ook minder behoefte aan zoetigheid. Het enige waar ik een uitzondering voor maak is chocola.

Ik ben gek op hartig. Ik hoef echt geen zoet beleg op brood – ja dat eet ik dus echt wel – en voor de lunch moet ik niet denken aan zoetigheid. Doe mij maar een stevig omelet als ontbijt, wraps for lunch, en in de avond ben ik ook echt niet dol op pannenkoeken. Snacken doe ik met hartige hapjes, ik ben bijvoorbeeld dol op kaas!

Plaattaart van spelt met groene asperges

Guilty pleasure
Een goed glas rode wijn en een flink stuk Franse kaas. Voor mij alleen, alsjeblieft! Ik vind dit geen guilty pleasure, want ik eet zo bewust en gezond dat het mij echt niet uitmaakt of ik dan in het weekend een hele punt brie in mijn eentje weg werk. De term guilty pleasure zou zeggen dat het iets is waar je je stiekem schuldig over moet voelen. Maar als ik geniet, dan doe ik dat tot in mijn tenen. En van genieten van goed eten ga ik mij niet schuldig voelen. Het draait allemaal om de balans!

Ik ben sowieso dol op bijna alle soorten kaas. Ik geniet er dan ook enorm van als ik een verse boterham kan beleggen met een dikke plak kaas. Soms moet je gewoon je momenten kiezen!

Beste herinnering aan eten
Met mijn voeten in het zand, na een heerlijke SUP sessie op de zee, op het strand van Bali. De satés kwamen net van de grill af en met een koude Bintang, blik op de zee (en op oneindig) heb ik zo intens zitten genieten. Ik hou van het strand, van de warmte en van mensen die met liefde voor je koken.

Favoriete kookboek
Eigenlijk geen een. Ik ben al heel snel uitgekeken op kookboeken…. Meestal blader ik ze door, zie ik weinig waar ik echt blij van word en dan zet ik het boek op de plank in mijn keuken. Waar ze vervolgens toch een beetje staan te verstoffen….

boekweit ontbijt met banaan

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn blender, verse kruiden en mijn vaatwasmachine.

Met de eerste maak ik elke dag een verse sap voor mijn kids en mijzelf. Eerst pers ik sinaasappels uit en daarna maak ik een sap met verschillende groenten en soms nog wat extra fruit. Ik heb een slowjuicer staan, maar ik vind het vaak teveel werk om dat ding achteraf schoon te maken dat ik toch maar weer voor mijn blender ga.

Verse kruiden zijn een must in mijn keuken. Ik kook zonder pakjes en zakjes en dus breng ik elke maaltijd op smaak met (verse) kruiden.

En de vaatwasser… oh als ik die niet had…. Als ik kook voor mijn blog, is de keuken echt ontploft dus dan ben ik zo blij om alles in de vaatwasser te kunnen schuiven.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Eat food that makes you happy!

Monday Favorite
Eigenlijk heb ik een beetje een hekel aan de maandag…. Maandag staat voor mij voor: weer beginnen na een relaxed weekend. Ik heb dus mijn thuiswerk- en blogdag op maandag ingepland, zo kan ik precies het tempo bepalen. Wat ik altijd doe is mezelf verwennen met een goed ontbijt en een fijne kop koffie. En ik plan ook altijd even een moment op de bank in, ik wil echt bewust genieten van mijn dag alleen thuis en dat lukt altijd goed. En daardoor heb ik juist op de maandag energie voor 10 om te knallen voor mijn blog!