Website Builder InsiderDaar lag hij dan op mijn deurmat, het tweede boek van Willeke Linneman; Hallo 2 Paleo. Met persoonlijke noot voor mij, waar ik altijd heel vrolijk van wordt.
Hallo Paleo (het eerste boek) is ook meteen het eerste boek dat ik aanschafte toe ik me in de paleo levensstijl ging verdiepen. Wat was ik blij toen ik hoorde dat het tweede boek er aan zat te komen!

Het tweede boek is zeker anders dan het eerste boek. Zo vind je in dit boek meer foto’s van de gerechten, wat ik persoonlijk erg prettig vind.. Ik zie namelijk graag wat ik ga maken.
Daarnaast bevat dit boek ook beauty- en verzorgingsrecepten, dat is nog eens een leuk extraatje! Natuurlijk zijn ook alle recepten in dit boek vrij van gluten, e-nummers, lactose en toegevoegde suikers.
hallo 2 paleo

Het boek begint met praktische informatie over;
– wat is paleo?
– (ne)e-nummers en wat deze met je lichaam doen
– paleo quick start; 5 belangrijke punten voor een paleo levensstijl
– voorraadkast; welke producten zijn handig om standaard in huis te hebben.
– vitamines en in welke producten deze voorkomen.

Daarna volgen talloze recepten onderverdeeld in; ontbijt, drankjes, lunch, salades, soepen, diner, groente, snacks en smaakmakers.
Alle recepten zijn toegankelijk en makkelijk te maken. Geen recepten om uren in de keuken te staan, maar gewoon lekkere recepten voor elke dag. Je zou makkelijk je gehele weekmenu uit dit boek kunnen halen.

hallo 2 paleo

Wat mij op viel is dat er ook ingrediënten gebruikt worden waar je wellicht nog (bijna) nooit recepten mee gemaakt hebt, zoals; paardenbloem en zevenblad. Nu vraag ik me meteen af.. misschien moet ik deze plantjes toch maar niet meer als onkruid zien?

Daarnaast ga ik binnenkort zeker het recept voor de vijgen-amandel-noga maken. Klinkt zo lekker! Die moet ik gewoon een keer geproefd hebben.

hallo 2 paleo

In het beauty-, verzorgingshoofdstuk zijn de recepten gemaakt en geschreven door de zus van Willeke en mijn naamgenootje; Simone.
Dit vind ik persoonlijk een geweldige aanvulling op het boek! Want waarom zou je zo gezond eten maar vervolgens wel producten met ingrediënten die eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn gebruiken voor je persoonlijke verzorging?
Eerlijk is eerlijk, al mijn verzorgingsproducten komen ook gewoon uit een potje/flesje en ook ik heb eigenlijk nooit echt opgelet wat daar nou eigenlijk de ingrediënten van zijn. Maar ik ga zeker een aantal van deze recepten eens uitproberen!
In dit hoofdstuk vind je van alles, van gezichtsmaskers tot haarproducten, tandpasta, mondwater, shampoo en nog veel meer.

Vergeet ook zeker niet te kijken op de website van Willeke; hallopaleo. Hier vind je nog veel meer heerlijke recepten!

Ben je benieuwd naar het boek? Je kunt het hier bestellen.