We hebben de eerste hittegolf van het jaar te pakken.. en tja.. het is écht warm!
Heel eerlijk gezegd, van mij mag het wel een paar graden minder warm zijn. Mijn lichaam reageert namelijk niet zo goed op die warmte, dat resulteert zich vooral in vocht vasthouden.
En buiten dat, heb ik eigenlijk ook amper zin om te eten. Wel zin, maar toch ook weer niet. Herkenbaar? Het liefst eet ik nu heel de dag alleen maar fruit en rauwkost en zelfs de koffie laat ik staan.
Daarom deel ik vandaag een lekker licht receptje met jullie.
Eet deze vispakketjes met een frisse salade on the side, een echt zomers maaltje!
Onderstaand recept is voor 2 personen.
Ingrediënten
* 2 witvis filets (bijvoorbeeld heek, kabeljauw of tilapia)
* 1 courgette
* 6 kerstomaatjes
* 2 el pesto
* olijfolie
* zout en peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Was de courgette, snijd de uiteindes eraf en snijd doormidden. Gebruik een mandoline om dunne plakken te schaven (met de hand kan natuurlijk ook). Halveer de kerstomaatjes.
3. Neem 2 grote vellen aluminiumfolie. Verdeel de courgette in het midden van de folie, bestrijk deze licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg hierop de visfilet en de kerstomaatjes. Verdeel 1 el pesto over beide visfilets.
4. Vouw de pakketjes dicht en bak de pakketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Trackbacks/Pingbacks