Soms, ja soms heeft je recept gewoon een titel in het Engels nodig. En dat vond ik bij deze absurd grote koek nodig. Want tja.. alles is groter in Amerika toch? 😉

“Giant breakfast cookie” vond ik persoonlijk een erg toepasselijke naam. Want door de toevoeging van noten en geweld fruit smaakt deze koek heerlijk bij of als ontbijt.
Natuurlijk ook even lekker als tussendoortje, in de lunchtrommel, of gemaakt in kleinere koekjes.
Je zou deze zelfs nog in een rechthoekige vorm kunnen bakken en dan in de vorm van repen snijden. De keuze is reuze!

Om je even een idee te geven van hoe groot deze koek nou eigenlijk is:
giant breakfast cookie

Gebruik vooral de noten die jij lekker vind in dit recept. Ik koos voor walnoten want die had ik nog liggen. Daarnaast gebruik ik gewelde cranberries, maar gedroogde abrikoos of rozijnen zouden hierin ook heerlijk zijn.

Laat het me vooral weten als jullie deze koek maken! Ik vind het altijd geweldig leuk om jullie recreaties te zien.  Tag me op instagram/Facebook of gebruik #foodquotesnl dan zie ik de foto altijd.

giant breakfast cookie

 Ingrediënten
* 100 gr speltmeel
* 75 gr boekweitmeel
* 1 tl bakpoeder
* 75 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 125 gr kokosolie
* flinke hand walnoten
* 2 el gewelde cranberries

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje, giet in een kom en laat een beetje afkoelen. Voeg hieraan de kokosbloesemsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot een egale massa.
3. Meng de melen en de bakpoeder in een andere kom en voeg toe aan het kokosolie mengsel, roer goed door tot je een mooi egaal deeg hebt.
4. Hak de walnoten en cranberries grof en mix door het deeg.
5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop het deeg, Dek af met nog een vel bakpapier en rol uit tot 1 grote koek.
6. Bak de koek in 20 minuten gaar in het midden van je oven. Laat goed afkoelen voor je hem serveert.