Ben je op zoek naar een boek dat je stapsgewijs meeneemt naar een gezondere levensstijl? Dan zou dit zomaar het boek kunnen zijn dat je hiermee verder helpt. Het boek staat boordevol praktische adviezen, uitleg en is aangevuld met heerlijke recepten.

Eén van de eerste zinnen die ik lees in het boek is; dit is niet het zoveelste dieetboek. Wat me meteen al aanspreekt, want diëten daar geloof ik niet perse in. Wel het zo gezond mogelijk eten en leven. Wat en hoe je dit het beste kan doen is natuurlijk verschillend per persoon.
Maar we weten ondertussen allemaal dat sommige dingen gewoonweg niet goed zijn voor je lichaam. Het belangrijkste hierin is dat je met een gezond gewicht én zoveel mogelijk klachtenvrij door het leven gaat.

Gewoon gezond

Het boek begint met vele pagina’s uitleg. Het start met de basis; uitleg over koolhydraten, vezels, suiker, vetten, vitamines en mineralen, granen etc.
Deze hoofdstukken vind ik zelf erg interessant, er staat namelijk erg veel uitleg in over waarom bepaalde voedingsstoffen wel/niet goed zijn voor je lichaam. Maar eerlijk is eerlijk; ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen veel te veel informatie is. Maar ben je benieuwd hoe voeding werkt voor je lichaam dan kan je hiermee je lol op!

Gewoon gezond

Daarna volgen de hoofstukken ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Deze beginnen met een stukje uitleg en wat gezonde keuzes zijn. Waarmee kun je bijvoorbeeld ontbijten, waarom je niet standaard met brood hoeft te lunchen en dat afwisseling goed is voor je lichaam. Daarnaast vind je er ideeën voor gezonde keuzes maken.
Elk hoofdstuk bevat uitgebreide informatie over verschillende voedingsmiddelen zoals smoothies, fruit, groente, vis etc. Waar moet je op letten en wat zijn gezonde opties.

Na bijna 170 pagina’s vol informatie volgen de recepten.

Gewoon gezond

De recepten zijn, net zoals de informatie, onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Je vind er recepten voor smoothies, havermout, salades, frittata en vis tot energierepen en chocolade salami.

Conclusie; ben je op zoek naar een boek dat vooral veel informatie bevat over voedingsmiddelen en eetmomenten dan is dit het boek voor jou. Naast de vele adviezen staan er meer dan 50 recepten in. Een mooie combinatie dus!

 

Gewoon gezond | Rolien Scheepbouwer & Nicoletta Tavella | van Duuren Media | reeds verschenen | € 24,95 | ISBN: 9789059408180