Deze komkommer-limoen popsicles zijn echt heerlijk op een warme dag. Het zure van de limoen en het frisse van de komkommer vind ik persoonlijk echt een goede combinatie.
Eigenlijk waren deze echt hét perfecte ijsje geweest met de hittegolf van vorige week. Maar ik weet zeker dat we nog meer warme dagen gaan krijgen!
En ach.. als het minder warm is smaken deze ijsjes eigenlijk net zo lekker.
Bij het vorige ijsjes recept (aardbeien popsicles met Amarula) vertelde ik al dat deze maand in het teken van ijsjes staat. Het idee was elke week minimaal 1 recept met jullie te delen. Nou dat lukt wel hoor! Er zijn zoveel dingen mogelijk dat ik het aantal maar gewoon op 2 recepten per week ga houden. Want van gezonde popsicles kunnen we nooit genoeg krijgen toch?
Voor deze ijsjes gebruikte ik de Zoku Quick Pop Maker trio. Als je dit apparaat hebt én je zorgt ervoor dat deze standaard in je vriezer staat maak je echt in een handomdraai de heerlijkste ijsjes.
Ingrediënten, voor 3 ijsjes
– 75 ml water
– 150 gr komkommer
– sap van een halve limoen
Bereiding
1. Schil de komkommer en pers de halve limoen uit.
2. Meng alle ingrediënten samen in de blender tot een egale massa.
3. Haal de Zoku uit de vriezer, steek de stokjes erin en giet het komkommer-limoen mengsel in de vormpjes. Nu 8 minuten geduld hebben! (of tot ze helemaal bevroren zijn)
Wil je de ijsjes bewaren in de vriezer? Doe dat dan in een goed afgesloten zakje.
Pin deze lekkere ijsjes!
Deze Zuko Quick Pop Maker trio ontving ik van kookpunt.
Trackbacks/Pingbacks