Vandaag stel ik de dame achter Homecooking dept. aan jullie voor.
Soms kom je opeens een pareltje tegen in bloggersland.. en ik denk zeker dat deze blog een waar pareltje is. Ik heb mezelf meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief, want ik blijf graag op de hoogte van deze mooie blog. Kijk eens naar al die geweldig mooie foto’s!!

Wie
Ik ben Marianne, ben 37 en woon samen met mijn vriend in Rotterdam. We wonen op een kwartiertje fietsen van de binnenstad. Rotterdam bonkt, stoomt en bruist 24uur per dag! Ik vind dat bruisende heel inspirerend, Rotterdammers houden namelijk ook erg van nieuw! Er gaat geen week voorbij zonder een nieuwe pop-up concept! Ik woon hier nu 7 jaar en moest in het begin ook enorm wennen. Dat gebruis is heerlijk maar aan de andere kant vind ik het zo fijn om me terug te trekken in huis met mijn planten, in de keuken en in de rust op ons dakterras met een fijn kopje thee.

Over 3 weken gaan we onze kersverse franse bulldog puppy ophalen. Het brengt al weken een bepaalde “fuzz” in ons huis, want we zijn er zo enthousiast over.

Ik ben enorm visueel ingesteld en werkelijk gek op fotografie. Je ziet het aan alles terug, wat ik maak, wat ik vrienden voorzet tijdens een etentje tot waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Alles heeft te maken met beeld – mooi beeld!

Ik heb iets met mindfullness… nouja het heeft mijn interesse enorm gewekt, al jaren, maar het wil nog niet helemaal lukken! En dus lees ik er alles over wat los en vast zit. En doe mijn best er voor! ha ha! Waarschijnlijk ben ik gewoon op zoek naar mijn balans tussen dat bruisende en dat onthaasten. En wie weet gaat het me ooit lukken!

 

monday meet homecooking dept

Wat
Ik weet niet goed meer wanneer ik begonnen ben met koken. Het was er opeens, een enorme drang om heel goed te kunnen koken. En elke keer maar meer te leren om nog lekkerder te kunnen koken. Een dag niet lekker gegeten valt bij mij in de categorie minder leuke dagen. Ik ben gek op de Franse Bistro en Italiaanse keuken. Dat provenciale vind ik heerlijk, niet te veel liflafjes dat is iets voor de pro’s.

Op mijn blog vind je dan ook mijn lekkerste Franse en Italiaanse recepten en geef ik veel kooktips. Daarnaast heb ik geregeld mini interviews met andere foodies of kookboekschrijvers.

Ik wil echt anderen inspireren om de keuken in te gaan en de lol van koken te ontdekken. Niet altijd met de gemakkelijkste gerechten, makkelijk is fijn voor doordeweeks, maar om echt beter te leren koken zul je en eens iets anders moeten maken en af en toe iets proberen wat langer duurt! Je zult zien, de gerechten die langer duren zijn vaak zoooo lekker, dat je er in het weekend waarschijnlijk tijd voor vrij gaat maken!

Er is werkelijk niets leuker dan anderen blij te maken met lekker eten! Ik denk dat nog niet iedereen daar van doordrongen is!

Waar
www.homecookingdept.com
Facebook: homecookingdept
Instagram: homecookingdept
Pinterest: mariannesnel20
Twitter: mariannesnel

monday meets homecooking dept

Koffie/Thee
Ik drink de hele dag door thee. Ik heb zo’n mooie Japanse theepot die ik tot de nok toe vul, waarin ik dan een lekkere groene thee laat trekken. Sinds kort heb ik een adresje waar ze heerlijke groene thee blends verkopen. Subtiele smaken daar houd ik van, ik ben geen fan van zoete smaakjes of rooibos varianten. Ik maak een uitzondering voor bosvruchten thee – het doet me denken aan vroeger. En verder geen suiker of zoiets..Na een fijn etentje kun je me wel blij maken met een expresso.

Hartig/Zoet
Daar kan ik eigenlijk niet tussen kiezen, maar heb toch een lichte voorkeur voor hartig. Je kunt me namelijk wakker maken voor pasta, een fijn stoofgerecht en kaas.

monday meets homecooking dept

Guilty pleasure
Chocolade.. homemade cookies of madeleines die net uit de oven komen! Zo lekker. En omdat ik me niet beperk tot 1 stukje of 1 koekje, zijn ze voor mij echt een guilty pleasure. Het komt vaker voor dan ik wil dat ik de volledige batch madeleines in een keer opeet!

Beste herinnering aan eten
Mijn mooiste herinneringen liggen toch in Italië! Als ik echt echt moet kiezen? Dan maar de beste tortelini ooit! Maar werkelijk alles wat uit de keuken van dat restaurant kwam was fantastisch. We hebben er die vakantie ook meer dan 2 keer gegeten, voor lunch, avondeten en opnieuw! Het werd bijna gênant! Ze serveerden daar ook de beste crostata die ik ooit gegeten heb met kweeperen. Zo lekker.

monday meets homecooking dept

Favoriete kookboek
Ik ben gek op kookboeken, voor mezelf verdeel ze in twee soorten! Je hebt kookboeken met veel verhalen en kookboeken die ik mooi vind vanwege de foto’s. De boeken met veel verhalen zijn vaak klassiekers. Ik ben echt gek op het kookboek van Julia Child, het is zo dik als een bijbel! Maar het heeft mij nog nooit teleurgesteld. Wat mij betreft een kookboek wat je absoluut in je kookboekenkast zou moeten hebben staan.

Mijn favoriete kok is Bill Granger. Kan er niets aan doen, alle recepten lukken altijd! En zijn perfect voor doordeweeks. Zijn tv-shows sla ik over, dan zie ik opeens een hele andere man, dan de recepten doen vermoeden. Zijn aziatische kookboek Basic Asian is echt een aanrader!

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Wanneer je een kookfan bent staat je keuken vol met spullen die je met veel plezier gebruikt en dus niet kan missen in de keuken! Maar zonder deze drie wordt het wel lastig hoor! Of in ieder geval een stuk minder leuk.

– Staafmixer, ondanks dat ik er twee jaar geleden een heel onplezierig incident mee had en er flink gehecht moest worden kan ik echt niet zonder een staafmixer (en ook niet zonder het bakje wat er bij hoort met de hakselaar!).
– goed koksmes, geen keuken compleet zonder een scherp mes.
mijn Kitchenaid standmixer, natuurlijk kan alles prima met een gewone mixer, die ik overigens niet heb, maar dit apparaat heeft mij zoveel lol in de keuken bezorgd! Als hij opeens weg zou zijn zo ik hem echt missen. Ik ben ook trotse bezitter van allerlei opzetstukken zoals een pastamachine en vleesmolen welke ik ook allemaal heel enthousiast gebruik!

monday meets: homecooking dept

Quote/Motto/Lijfspreuk
“Go the extra mile, it’s never crowded” het is echt waar, de meeste mensen nemen de tijd er niet voor of denken het is wel goed zo! Kortom een goed advies als je wilt uitblinken!

Monday Favorite
Een favoriet op maandag? ik heb werkelijk geen idee! Ik vind maandag wel een mooie dag, het is weer fris beginnen aan een week die een hoop in petto heeft zonder dat er al vanalles en nog wat op je bureau ligt! Maar waar ik werkelijk gek op ben is mezelf inspireren! De beste uitvinding ooit is pinterest. Ik ben zo een type die vroeger een stapel tijdschriften naast zich had liggen en alles wat ik mooi vond er uitscheurde om vervolgens overal in huis stapels met plaatjes te hebben liggen: van recepten tot en met de laatste modeshows. Mijn inspiratiebronnen zijn echt ontelbaar…dat valt niet samen te vatten in 1! Maar als we ons beperken tot food, is dit mijn rijtje met favoriete foodblogs van dit moment! (dat kan over 2 weken weer heel anders zijn!) Wie weet inspireerd het jou ook! Our food stories, Krautkopf, Reclaiming Provincial en Hortus Cuisine. Op twitter tip ik altijd de mooiste foodblogs, dus als je op de hoogte wilt blijven kun je me daar volgen!