Afgelopen week was ik in een restaurant en daar zag ik een echte golden-oldie op het menu staan, namelijk een bananensplit. Niet gegeten, maar het gaf me wel een goed idee! Namelijk een bevroren bananensplit op een stokje.

Ik maakte deze popsicles met kokosmelk, geen slagroom voor deze dame! Slagroom en ik zijn de laatste tijd, helaas, niet meer zo’n goede vriendjes. Nou ja helaas.. misschien is dat maar beter ook 😉
Niet alleen zijn dit super lekkere en gezonde ijsjes, ze zijn ook nog eens binnen 30 minuten gemaakt. En daar bedoel ik dus mee dat je ze maakt en er van kunt genieten in die 30 minuten! Dat duurt bijna net zo lang als naar de dichtstbijzijnde ijssalon lopen.

Ik gebruikte voor deze ijsjes de Zoku quick pop maker trio. Een ideaal apparaat dat bij mij nu standaard in de vriezer staat.
Bij ijsjes met kokosmelk moet je er wel rekening mee houden dat het langer duurt voordat ze bevriezen dan ijsjes met water.

Ingrediënten voor 3 ijsjes
– 80 ml kokosmelk
– 4 el water
– 1 tl honing
– 1 bevroren banaan
– extra pure chocolade

Bereiding
1. Doe de kokosmelk, water, honing en banaan samen in een blender en mix tot een gladde massa.
2. Haal de Zoku uit de vriezer, doe de stokjes erin en giet het bananenmengsel in de vormpjes tot het aangegeven lijntje. Laat staan tot ze helemaal bevroren zijn.
3. Als je ziet dat ze bijna bevroren zijn smelt je een paar blokjes chocolade au-bain-marie.
4. Haal de ijsjes uit de vormen en drizzle de chocolade erover.