Terwijl ik dit heerlijke recept voor pesto gehaktballen in tomatensaus aan het uitwerken ben raak ik een lichtelijk geïrriteerd.. mijn muis heeft namelijk zojuist besloten nog maar half te werken. Wat dus betekend dat ik op alles minimaal 3 keer moet klikken voor er überhaupt iets gebeurd en ik dus weer veel te snel op andere dingen probeer te klikken. Maar goed “adem in, adem uit” dadelijk maar even naar de winkel voor een nieuwe!

Terug naar het recept. Door de toevoeging van pesto worden de gehaktballen perfect smeuïg en ze krijgen ook nog eens een heerlijke smaak. De smaak van de pesto overheerst niet, maar blijft een beetje op de achtergrond hangen. Precies goed!
Eet deze gehaktballen in tomatensaus bij jouw favoriete pasta of zoodles (courgette spaghetti) en je hebt een waar koningsmaal.

pesto gehaktballen in tomatensaus

Voor dit recept gebruikte ik pesto uit een potje (ja ik weet het, lekker makkelijk) maar natuurlijk kun je ook je eigengemaakte pesto gebruiken.

Onderstaand recept is voor 3 personen. Maak je er nog een salade bij, dan kun je hier makkelijk met 4 personen van smullen.

Ingrediënten gehaktballen
– 500 gr rundergehakt
– 3 el amandelmeel
– 4 el pesto
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper

Ingrediënten tomatensaus
– 500 gr gezeefde tomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 courgette
– 2 el pesto
– 1,5 tl rozemarijn
– 1 tl oregano
– scheutje balsamicoazijn

Bereiding
1. Mix het gehakt met het amandelmeel, pesto, paprika poeder en een snuf zout en peper in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Draai gehaktballen van het mengsel ter grootte van een golfbal. (het worden ongeveer 12 gehaktballen)
2. Verhit (kokos)olie of boter in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Draai het vuur laag en laat ze afgedekt op laag vuur verder garen.

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
4. Verhit (kokos)olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
5. Voeg de gezeefde tomaten, pesto, kruiden en balsamicoazijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Je kunt de gehaktballen door de saus scheppen of apart serveren.