Twee jaar geleden opende de eerste vestiging van SLA in Amsterdam, één van de eerste salad bars in Nederland. Nu 2 jaar later zijn er al 5 vestigingen (allemaal in Amsterdam) én het SLA kookboek.
Super voor diegene onder ons die niet in Amsterdam wonen of daar niet met enige regelmaat te vinden zijn. Wij kunnen nu ook genieten van al het heerlijks dat SLA te bieden heeft, maar dan gewoon uit onze eigen keuken.

Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten.

 

SLA

Koken zonder pakjes en zakjes, met zoveel mogelijk pure ingrediënten en het liefst biologisch, dat is waar SLA voor staat. Je vind hun favoriete recepten terug in dit mooi kookboek plus enkele extra’s.  Eerlijk, gezond en puur eten!

Het boek begint bij de basis; Hoe doe je je boodschappen, wat is handig om standaard in je keukenkastje te hebben, uitleg van bijzondere ingrediënten, keukengerei en uitleg over een aantal technieken.
Deze informatie beslaat de eerste 30 pagina’s van het boek. Genoeg informatie om je in te verdiepen dus!

SLA

En dan aan de slag! Je kan je hart ophalen aan de meest lekkere, en soms erg uitgebreide, salade recepten. Mijn oog is al meteen gevallen op de salade van babyspinazie met thaise zoeteaardappelburgertjes. Maar ze zien er allemaal stuk voor stuk heerlijk uit.
Nu moet ik wel meteen even zeggen dat ik wel even schrok, sommige ingrediëntenlijstjes lijken wel erg lang. Maar als je even verder kijkt staan er ook veel ingrediënten tussen die je waarschijnlijk al standaard in je keukenkastje hebt staan.

Naast de salades vind je ook genoeg inspiratie voor dressings, hummus, soepen, snelle warme gerechten, sappen & smoothies en zoete gerechten.

SLA

Nagenoeg alle recepten in dit boek zijn vrij van geraffineerde suikers, tarwe en koemelk.
Fijn dus als je een allergie of intolerantie hebt voor 1 van deze ingrediënten.