Bij de supermarkt kocht ik regelmatig een kant-en-klare boerensalade. Maar eigenlijk maak je deze salade ook net zo makkelijk in een handomdraai thuis. Daarnaast voegde ik nog wat andere ingrediënten toe die er ook lekker bij smaken. Makkelijk, simpel en super lekker.. mooie combinatie toch?

En om het dan écht een boerensalade te maken gebruikte ik de boeren graskaas. Deze kaas wordt gemaakt als de koeien van het verse voorjaarsgras gegeten hebben. Het is een heerlijke zachte kaas, maar vol van smaak. Past natuurlijk qua naam ook perfect in deze salade 🙂

Boerensalade

Ingrediënten, voor 2 personen
– 200 gr ijsbergsla
– 2 eieren
– 75 gr (boeren gras) kaas
– 1 rode paprika
– 1/4 komkommer
– 1/2 ui
– flinke hand walnoten
– 2 el blanke rozijnen

Bereiding
Kook de eieren.
Was ondertussen de sla en scheur in stukken. Snijd de ui in dunne ringen, de komkommer in halve maantjes,  de paprika in blokjes en de kaas in dobbelsteentjes. Hak de walnoten grof.

Hussel de sla met de ui, komkommer en paprika en verdeel over 2 kommen. Bestrooi de salades met de blanke rozijnen, walnoten en stukjes kaas.
Snijd de eieren in partjes en leg op de salade.

Deze salade is heerlijk met een dressing van rozemarijnolie.

Tip: voeg per persoon 2 el uitgebakken spekjes toe.