Zijn jullie de ijsjesmaand al beu? Ik namelijk nog niet hoor! Er zijn namelijk zoveel lekkere combinaties te bedenken dat ik eigenlijk bijna niet weet waar ik moet beginnen.
Vandaag deel ik dan ook graag het recept voor deze aardbei banaan-yoghurt popsicles met jullie.

Geïnspireerd door de welbekende sinaasappel split ijsjes. Deze ijsjes hebben een kern van bananenyoghurt en zijn omhuld met aardbeien. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt.
Daarnaast wilde ik deze manier van ijsjes maken ook eens uitproberen.  Op bovenstaande foto heb ik het ijsje doormidden gesneden zodat we kunnen zien of het een beetje gelukt is 🙂

aardbei banaan-yoghurt popsicles

Met onderstaande ingrediënten maak je 3 ijsjes. Zorg trouwens wel dat je een rietje hebt klaarliggen als je deze ijsjes gaat maken!

Ingrediënten aardbeien laag
– 75 gr aardbeien
– 45 ml water

Ingrediënten vulling
– 45 gr banaan
– 45 ml yoghurt
– 2 el water

Bereiding
Zorg dat je popsicle maker minimaal 24 uur in de vriezer heeft gestaan alvorens je deze ijsjes maakt.

Mix de ingrediënten voor de aardbeien laag met een staafmixer tot een egaal mengsel.
Haal de popsicle maker uit de vriezer en steek de stokjes in de vormpjes. Vul de vormpjes tot 3/4 met het aardbeien mengsel. Nu is het even opletten! Zodra je ziet dat de randjes bevroren zijn gebruik je een rietje om de overige vulling eruit te drinken.

Mix de ingrediënten voor de vulling met een staafmixer tot een egaal mengsel en vul de vormpjes tot de vulrand. Laat helemaal bevriezen.

 


Deze ijsjes zijn gemaakt in de Zoku quick pop maker trio, die ik ontving van kookpunt.nl.