Deze kokoscrème truffels zijn voor mij echt de ultieme zomersnack! Fruit, kokos en chocolade maken een geweldig lekkere combinatie. Daarnaast komen ze ook nog eens uit de vriezer, dus een lekker fris snoepje voor de warme dagen.

Deze kokoscrème truffels zijn helemaal paleo, waardoor je dus lekker kunt snoepen zonder schuldgevoel. Sowieso vind ik dat snoepen zonder schuldgevoel moet, want genieten moet niemand zich ontzeggen. Dat deze snoepjes dan ook nog eens een verantwoorde keuze zijn, is helemaal mooi meegenomen!

kokoscreme truffels nectarine

Vriendlief vond ze al lekker zonder de chocolade en vond dan ook dat die er niet omheen hoefde. Persoonlijk vind ik dat chocolade alles lekkerder maakt.
Maar goed, maak ze met of zonder chocolade.. de keuze is aan jou!

Ingrediënten
– 2 x 50 gr santen
– 100 gr nectarine
– 100 gr aardbeien
– 2 x 1,5 tl honing
– 100 gr extra pure chocolade

Bereiding
Schil de nectarine en snijd in kleine stukjes. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes.

Mix 50 gr santen met de nectarine en honing in de keukenmachine. Stop tussendoor de keukenmachine en schraap met een mes of lepel de randjes schoon, zodat alles goed gemengd wordt tot een egale massa.
Leg een stuk bakpapier op een bord dat in de vriezer past. Schep een flinke theelepel van het nectarine mengsel op het bakpapier. Herhaal dit tot het hele mengsel op is.

Herhaal bovenstaande stap met de aardbeien.

Zet het bord in de vriezer voor ongeveer 15 minuten.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.

Haal de truffels uit de vriezer en bedek elke truffel met chocolade. Leg ze vervolgens terug op het bakpapier. (tip: leg de truffel op een vork, gebruik vervolgens een theelepel om er chocolade overheen te gieten. Tik enkele keren goed met de vork op het rand van je bakje zodat er zo veel mogelijk overtollige chocolade af is)

Zet de truffels voor ongeveer 30 minuten terug in de vriezer.

kokoscreme truffels aardbei

Tip: het fruit is te vervangen door elk ander fruit.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie creaties! Als je het deelt op social media en je gebruikt #foodquotesnl dan zie ik ze altijd.