Website Builder InsiderVandaag stel ik Ellouisa voor in deze Monday Meets.
Op deze blog vind je veel zoete recepten, maar daarnaast ook heerlijke ideeën voor het diner. Dus heb je zin om iets lekkers te bakken? Neem dan zeker even een kijkje!

Wie
Ik ben Ellouisa, 29 jaar en woon in Culemborg. Ik ben getrouwd met een Marokkaanse man en heb een zoontje van 3. Mijn passie is bakken en alles wat daarmee te maken heeft, bakboeken, bakspullen, recepten, het bakken zelf, foto’s maken en mijn blog en facebookpagina. Ik werk 3 dagen in de week als jurist en het bakken is een uit de hand gelopen hobby daarnaast.

Wat
Eten en dan met name bakken!

broccoli quiches

Waar
http://ellouisacooking.blogspot.com

Koffie/Thee
Koffie, een latte macchiato zonder suiker

Hartig/Zoet
Zoet

redvelvet koekjes

Guilty pleasure
Ik ben echt een snoeper, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken. De tijd van zakken snoep kopen is echt voorbij. Met het bakken voldoe ik toch een beetje aan mijn behoefte aan zoetigheid.

Beste herinnering aan eten
Mijn oma kon ook altijd heerlijk koken en bakken, tomatensoep, appeltaart etc. Ik heb haar mixer geërfd en die doet het nog steeds prima!

Favoriete kookboek
De mappen van dr Oetker, Bakken met plezier. Vrij oud, maar staan zoveel leuke dingen in, die je ook weer kunt updaten naar een moderne versie.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn handmixer en broodbakmachine (voor het kneden), ik ben nog van de oude stempel zonder ingewikkelde kneedmachine van kitchenaid. Ik gebruik de handmixer van mijn oma en de broodbakmachine van mijn moeder om deeg in te kneden en ze werken nog steeds prima (ik hoop niet dat dit nu ongeluk brengt en ze het morgen allebei begeven).

Weegschaal, vooral bij bakken komt het aan op nauwkeurige hoeveelheden. Zomaar een ei meer of minder kan zorgen voor een ramp. Dus voor mij zeker onmisbaar.

doritos kipburgerQuote/Motto/Lijfspreuk
De aanhouder wint.
Ook al mislukt een receptje, geef het niet meteen op en probeer het nog een keer. Bedenk voor jezelf wat fout zou kunnen zijn gegaan en doe dat de volgende keer anders. Als ik dat niet had gedaan, had ik nu een heleboel baksels nooit meer gemaakt en dat zou zonde zijn.

Monday Favorite
Ik maak veel gebruik van bloglovin om blogs te volgen, ik denk dat ik er nu een stuk of 300 in mijn lijst heb staan. Niet te doen natuurlijk, maar vind het heerlijk om een beetje door die recepten te scrollen en af en toe een als favorietje op te slaan.