Zoodles met mozzarella-tomatensaus; een heerlijk en snel gerechtje, je zit namelijk binnen 25 minuten aan tafel. Naast dat je het zo op tafel hebt staan is het ook nog eens een lekker gerecht.
De mozzarella gaat door de tomatensaus als deze nog warm is, dus die smelt er heerlijk doorheen.

Zoodles of courgetti; hoe je de courgette spaghetti ook noemt… het is lekker! En een mooi alternatief voor de welbekende spaghetti. Je kunt het rauw eten of even bakken in een pan, net wat jij het lekkerste vind.

Dit gerecht is zonder vlees. Eerlijk is eerlijk, wij eten bijna elke dag vlees of vis. Een echt vegetarisch maal zet ik niet super snel op tafel. Terwijl ik makkelijk een dag zonder vlees kan, is mijn vriend een echte vleeseter. Hij miste het vlees in dit gerecht niet, maar dat heeft vast iets van doen met die overheerlijke gesmolten mozzarella door de saus!

zoodles mozzarella-tomatensaus

Dit gerecht maakte ik toen mijn vader bij ons kwam eten en we weinig tijd hadden om uitgebreid te koken. Eerlijk gezegd, onderstaand recept is net niet genoeg voor 3 personen (al helemaal niet als je 2 grote eters hebt).
Maak dit recept dus voor 2 personen, of voor 3 met een salade ernaast.

Ingrediënten
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 bol mozzarella
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 500 gr gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 0,5 tl oregano
– peper en zout

– optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een (kokos)olie in een pan en bak hierin de ui glazig, voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.

Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook, bak deze enkele minuten mee tot de aubergine gaar begint te worden.

Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat minimaal 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Blijf ondertussen goed roeren. Breng op smaak met wat peper en zout.

Was de courgette en gebruik een juliennerasp om hier linten van te maken.
Eventueel kun je nu de zoodles kort bakken.

Haal de tomatensaus van het vuur. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en roer door de tomatensaus tot deze net begint te smelten.

Verdeel de zoodles over de borden en schep hierop de tomatensaus. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.