Menemen hoort echt bij een Turks ontbijt. Ik at het regelmatig als we op vakantie waren in Turkije bij de schoonfamilie. Als ik het ruik waan ik me er alweer helemaal terug!
Een echt Turks ontbijt bestaat voor mij uit menemen, olijven, feta, brood, een salade van komkommer en tomaat, watermeloen en daarnaast een kopje thee.
Ondanks dat we dit zelf niet zo vaak maken in Nederland is het wel echt een super lekker gerecht. Ook heerlijk als lunch.

Wel vaker vraag ik mijn vriend om Turkse gerechten te maken. Niet alleen is het super lekker, maar ik vind het ook leuk om deze recepten met jullie te delen. Een klein cultureel uitstapje!

Menemen

Als je deze menemen maakt voor bij een uitgebreid ontbijt, dan is onderstaand recept genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten
– 3 tomaten
– 1 ui
– 1/2 gele of groene paprika
– 2 eieren
– 1 tl paprika poeder
– zout en peper
– optioneel; verse rode peper

Bereiding
Snipper de ui en snijd de tomaten in grove stukken. Verwarm flink wat (kokos)olie in een pan en bak hierin de ui en tomaten 2 minuten op hoog vuur. Blijf goed roeren.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze samen met het paprika poeder toe aan het ui mengsel en bak 2 minuten.

Breek de 2 eieren boven de pan en roer goed door. Bak het gerecht tot de eieren goed gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.

Tip; maak het gerecht in een klein pannetje waarin je het ook meteen serveert.