In deze lekker en gezond reeks ligt de nadruk op broccoli. Broccoli is een heerlijke groente waar je verschillende soorten gerechten mee kunt maken. Dat zie je wel in dit overzichtje! Van soepen, naar salades, naar soufflé en burgers; het komt allemaal voorbij.
Broccoli is familie van de bloemkool en wordt gegeten als de bloemen nog gesloten zijn. Niet alleen is broccoli lekker, het zit ook nog eens boordevol vitaminen. Onder andere calcium en vitamini C is in grote getale aanwezig in broccoli.
Wist je trouwens dat alles eetbaar is? Ik heb jarenlang de steel weggegooid… nergens voor nodig want deze smaakt net zo goed. In het “zoete aardappellinten met romige broccolisaus” recept maak ik bijvoorbeeld alleen gebruik van de steel.
Broccoli roomsoep | Leo goes Paleo
Broccoli soep met geitenkaas en cashewnoten | Eat.Pure.Love
Romige broccolisoep | Anja’s foodblog
Broccoli pancakes | Dayenne’s Food Blog
Broccoli-tonijn burgers | Puur en Lekker leven volgens Mandy
Zoete aardappellinten met romige broccolisaus | FoodQuotes
Vegapizza | Natuurlijk Resi
Quinoa met broccoli en zalm | Dayenne’s Food Blog
Broccoli met sojadressing en knoflook chips | Eetspiratie
Broccoli met bosui en amandelschaafsel | FoodQuotes
Broccoli curry met kastanje champignons | Dayenne’s Food Blog
Boekweitwraps | Eat.Pure.Love
Courgette spaghetti met broccoli en pistachepesto | Dayenne’s Food Blog
Broccoli soufflé | Oergevoel
Broccoli salade | FoodQuotes