Deze cake met kaneel en walnoten is heerlijk smeuïg met een knapperig korstje van suiker, kaneel en walnoten. Daarnaast helemaal glutenvrij door het gebruik van een glutenvrije bakmix.
De proefpersonen hebben deze cake helemaal goedgekeurd en ook niet in de gaten gehad dat deze glutenvrij is. Soms hebben deze baksels namelijk wel eens de neiging om wat droog te worden, maar dat is hierbij niet het geval.
De glutenvrije bakmix die ik gebruikte voor deze cake is van het eigen merk van Albert Heijn. Wel wil ik er meteen even bijzeggen dat dit artikel zeker niet gesponsord is. Ik was gewoon erg benieuwd of deze mix lekker zou zijn. Onze goedkeuring heeft het, dus daarom wilde ik jullie deze niet onthouden!
Ingrediënten cake
– 250 gr universele bakmix (bv deze van AH)
– 250 gr roomboter
– 200 gr suiker
– 60 ml melk
– 4 eieren
– 2 tl bakpoeder
Ingrediënten kaneel-walnotenmix
– 2 handjes walnoten
– 1,5 el kaneel
– 150 gr suiker
Bereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Mix de roomboter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg de melk, bakmix en bakpoeder toe en mix tot een egale massa.
Hak de walnoten fijn en meng deze, in een andere kom, samen met de kaneel en suiker.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en spatel hierin de helft van het cakebeslag. Maak de bovenkant een beetje glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel hier overheen de helft van de kaneel-walnotenmix.
Spatel het resterende cakebeslag in de vorm en maak glad. Bestrooi deze met de resterende kaneel-walnotenmix.
Bak 40 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt.