Website Builder InsiderVandaag stel ik in Monday Meets graag de dame achter de webiste ‘Eet het beter’ aan jullie voor.
Op deze blog vind je een grote variëteit aan artikelen, van recepten tot reviews en warenkennis. Wat mij persoonlijk weer aanspreekt is dat de meeste recepten snel én zonder pakjes en zakjes gemaakt zijn.

Wie
Hallo allemaal! Ik ben Annemieke en ik blog op ‘Eet het beter’. Hier vind je met name recepten en andere artikelen die bijdragen aan een gezonde leefstijl met kinderen. Liefde voor lekker eten heb ik al mijn leven lang, vandaar dat ik ooit hogere hotelschool deed. Mijn passie voor ‘voeding als medicijn’ ontdekte ik pas toen mijn schoonvader kanker kreeg. Helaas is de lieve man inmiddels overleden, maar zijn ziekte heeft me ertoe aangezet te starten met mijn blog en te gaan leren voor natuurvoedingsadviseur.

Mijn vriend en ik wonen in het midden van het land en hebben drie zonen samen. De oudste twee zijn 7 en 5 jaar en de jongste is 5 maanden. Ik werk als leidinggevende van een administratieve afdeling en werk tevens als freelancer (opzetten en uitvoeren van bloggersbeleid bij bedrijven).

Baby Eethetbeter slabbetje - 1

Wat
Eet! Op ‘Eet het beter’ vind je recepten die meestal geen bewerkte ingrediënten bevatten. Ik merk dat mijn blog een afspiegeling is van wie ik ben, dus de recepten zijn niet heel ingewikkeld en bovendien zeer geschikt voor kinderen. Ik streef ernaar zo min mogelijk suiker, tarwe en zuivel te gebruiken en extra groente toe te voegen.

Kids! Omdat ik het belangrijk vind om op jonge leeftijd een gezonde leefstijl bij te brengen, plaats ik regelmatig traktaties en funfood. Als mijn jongste zoon straks echt gaat eten (hij krijgt nu nog alleen borstvoeding), verwacht ik ook inspiratie voor babyvoeding te gaan plaatsen.

Leef! In de categorie ‘Weet het beter’ is warenkennis te vinden, zoals bijvoorbeeld over verschillende soorten zoetmakers en rijsmiddelen. Onder ‘Beleef het beter’ staan reviews van producten en uitjes die aansluiten op een natuurlijke leefstijl met (en zonder) kinderen.

Waar
www.eethetbeter.nl
Facebook: eethetbeter
Instagram: eethetbeter
Twitter: eethetbeter
Pinterest: eethetbeter

Koffie/Thee
Ik heb mezelf op rantsoen gezet! Koffierantsoen wel te verstaan. Nog maar 3 koppen koffie per dag. Zwart. Af en toe drink ik groene thee met citroen of kruidenthee als ik merk dat ik behoefte heb aan specifieke gezondheidsvoordelen. Meestal drink ik vooral veel water.

Rocky Road Chocolade

Hartig/Zoet
Oei, dat is een lastige! Voorheen had ik absoluut voor hartig gekozen, maar sinds de zwangerschap van mijn middelste zoon is het vooral zoet dat ik tussendoor naar binnen werk. Het afkicken van die zoetbehoefte (jaja, ik ben streng voor mezelf, zie ook het vorige punt) gaat me niet makkelijk af. Ik kies voor zoet!

Guilty pleasure
Je kunt me ’s nachts wakker maken voor tosti’s met extra kaas! Eigenlijk voor alles met gesmolten kaas erop… En pure chocolade, paprika chips, versgebakken brood en junkfood. Haha, als ik nog even doorschrijf heb ik zo een A4-tje volgeschreven met mijn niet zo heel gezonde favorieten. Oeps!

Beste herinnering aan eten
Toen ik een jaar of 10 was ging ik geregeld bij mijn oom en tante spelen. Zij hebben een moestuin, waar ik uit mocht snoepen. Dat pure eten uit de volle grond had (en heeft) wat magisch voor mij!

KipMadras

Favoriete kookboek
Het internet! Het viel me onlangs op dat ik kookboeken vooral ‘voor de heb’ in de kast zet. Als ik kookinspiratie heb zoek ik het hoofdingrediënt op via Google of kijk ik in de receptendatabase van bijvoorbeeld AH, MyTaste of Smulweb. Gerechten van mede foodbloggers verschijnen hier ook geregeld op tafel.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
1. ‘Ken’, mijn keukenmachine met onder andere mixer, blender en citruspers. Evenals mijn staafmixer maakt dit apparaat overuren;
2. De oven – ik ben gek op ovengerechten;
3. De koelkast – aangezien we steeds minder gebruik maken van ‘pakjes en zakjes’ en ernaar streven slechts eenmaal per week boodschappen te doen, zijn twee grote koelkasten geen overbodige luxe.

Quote/Motto/Lijfspreuk
“Je hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden” 

Smoothie wortel sinaasappel

Monday Favorite
Zoals ik eerder schreef ontdekte ik mijn passie voor natuurvoeding door de ziekte van mijn schoonvader. Zijn slokdarmkanker zorgde ervoor dat hij alleen nog vloeibaar kon eten. Ik mocht sapjes voor hem maken. Daar heb ik een keer een blog met recept over geschreven. Als ik het nu terugzie valt er ontzettend veel aan te verbeteren, maar het stuk is me zoveel waard!http://eethetbeter.nl/recept-oranje-smoothie/

 

Dankjewel dat ik mijn verhaal mocht vertellen Simone en allemaal bedankt voor het lezen!Groetjes, Annemieke