Deze salade met krieltjes en gerookte kip smaakt echt perfect op een zomerse avond.
Op warme dagen ga ik meestal voor een makkelijke maaltijd, één waarvoor ik geen uren boven hete en stomende pannen hoef te staan. Makkelijk maar wel super lekker, dat maakt echt de beste combinatie ooit!
Normaal eet ik niet zo veel aardappel, ik ben meer een persoon die je blij maakt met de zoete aardappel. Maar voor krieltjes maak ik toch graag af en toe een uitzondering.
Liever dan ook niet gewoon gekookt, maar lekker gebakken in kokosolie. En om dat toch een beetje eigenwijs te doen en ze niet te eten met groente en vlees, doe ik ze door de salade.
Wij aten bij dit gerecht naan met hummus. Maar als ik eerlijk ben was dat echt veel te veel..
Eet jij er graag een broodje bij? Dan is onderstaand recept genoeg voor 3 personen.
Ingrediënten voor 2 personen
– 200 gr kropsla
– 400 gr krieltjes
– 1 tl rozemarijn
– 1 teen knoflook
– 1 grote rode paprika
– 160 gr gerookte kipfilet
– 1 rode ui
Yoghurtdressing
– 4 el (Griekse)yoghurt
– 1,5 el water
– kruiden naar keuze
– zout en peper
Bereiding
Was de krieltjes grondig en snijd ze in plakjes van 1 cm. Pers de knoflook fijn. Verhit (kokos)olie in pan en bak de krieltjes, afgedekt, in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de knoflook en
rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de paprika in dunne reepjes, de kipfilet in blokjes en de ui in dunne ringen.
Was de kropsla en scheur in stukken. Verdeel over de borden.
Verdeel de paprika, krieltjes en kip over de sla.
Voeg naar smaak yoghurt-dressing toe.