Een salade als maaltijd vind ik eigenlijk altijd wel een goed idee. Zo ook deze salade met warme geitenkaas en courgette. Vullend, vol met kleur en vol van smaak.
Het is belangrijk zoveel mogelijk kleur op je bord te hebben, niet alleen omdat elke kleur (in elke groente) zo zijn eigen belangrijke voedingsstoffen heeft maar ook omdat het oog nou eenmaal ook wat wil.

Deze salade at ik gisteren en eigenlijk was het de bedoeling dat deze pas over een tijdje online zou komen, ik probeer namelijk altijd vooruit te werken. Maar gisteravond was mijn website even van zijn apropos en stuurde naar mijn volgers al het recept.. Dus toen werd ik wel bijna verplicht om deze vandaag alvast te delen 🙂

salade geitenkaas en courgette

2 Geitenkaasjes op mijn salade vind ik erg lekker, maar was misschien wat veel. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er maar 1 per salade te gebruiken. Als je net als ik een grote fan bent van geitenkaas, dan leg je er gewoon 2 op per salade!

Ingrediënten, voor 2 personen
– 4 geitenkaasjes
– 1 courgette
– 4 handen gemengde sla (ongeveer 100 gr)
– 1 rode paprika
– 2 el blanke rozijnen
– olie (ik gebruikte walnootolie)
– honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en hierop de geitenkaasjes. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Was ondertussen de courgette en snijd de uiteindes eraf. Snijd de courgette schuin in plakken van 1 cm. Bestrooi de plakken met zout en peper en grill ze in de grillpan tot ze net een beetje zacht worden.
Snijd de pitjes uit de paprika en snijd in dunne reepjes.

Verdeel de sla over 2 borden, leg hiernaast de paprika en courgetteplakken. Verdeel de blanke rozijnen over de borden.

Haal de geitenkaasjes uit de oven en leg deze op de sla. Besprenkel met honing en olie.
Maak af met een snufje zout en peper.

 


Wil je ook op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen die op FoodQuotes verschijnen? Schrijf je dan hieronder in!