Dit recept voor havermoutcrackers met eiersalade is van FoodQuotes Friend Melanie. Nog leuker; eigenlijk zijn het gewoon 2 receptjes in 1! Dubbele pret dus. Persoonlijk vind ik het er heerlijk uitzien, dus deze crackers ga ik zeker binnenkort een keer maken. Alleen nog even havermout inslaan.
Niet alleen ziet dit er heerlijk uit, het is ook nog eens een verantwoorde keuze. De crackers worden gemaakt zonder boter en de eiersalade zonder mayonaise. Klinkt goed toch?
Ingrediënten, voor 6 crackers
– 100gr havermeel
– 100gr havermout
– 2 eieren
– 1 el Italiaanse kruiden
– 1 el rozemarijn
– Snufje zout
Ingrediënten eiersalade, voor 6 crackers
– 4 eieren
– 1 el kwark
– Kerriepoeder
– Zout
– Bieslook
Bereiding
We beginnen met de crackers;
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng alle ingrediënten in een kom met een vork, kneed daarna tot een samenhangende bal met je handen. Leg deze bal tussen twee vellen bakpapier en gebruik een deegroller om er een dunne vierkante lap van te maken.
Ik heb vierkant crackers uitgesneden met een pizzasnijder, maar hier kun je heel creatief in zijn.
Eventueel kun je de crackers nu nog toppen met bijvoorbeeld sesamzaad, lijnzaad of maanzaad. Wel even goed aandrukken. Prik met een satéprikker zoveel mogelijk gaatjes in de crackers, hier worden ze wat luchtiger van.
Bak de crackers 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Terwijl de crackers in de oven staan maken we de eiersalade;
Kook vier eieren tot ze bijna hard gekookt zijn.
Ik heb de dooiers eruit gehaald, maar als je iets minder op de calorieën let kan je ze gewoon erin laten zitten.
Prak de eieren samen met de eetlepel kwark. Voeg naar smaak kerriepoeder toe, een snufje zout en wat bieslook.
Inmiddels zijn de crackers klaar en kuan je ze beleggen met de eiersalade, eet smakelijk!
Dit heerlijke dubbele recept heb ik mogen ontvangen van Melanie.
Je kunt Melanie volgen via instagram en facebook. (zeker de moeite waard!)