Deze cupcakes met perzik zijn glutenvrij en heerlijk van smaak. Wel belangrijk is dat je gebruik maakt van een goede rijpe perzik, want dan smaakt deze op zijn best. Een lekkere zomerse cupcake voor bij de koffie of thee.

Alweer een tijdje geleden maakte ik een overheerlijke glutenvrije cake met kaneel en walnoten. Deze cupcakes zijn gemaakt met dezelfde glutenvrije bakmix. Want tja, die cake daar had ik zelf maar 1 stukje van geproefd en de rest uitgedeeld aan familie.. Omdat ik de volgende dag zelf ook weer zin had in wat lekkers heb ik deze cupcakes gebakken. (en een andere overheerlijke smaak maar die zal ik later nog met jullie delen)

cupcakes met perzik glutenvrij

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 12 cupcakes. Ik gebruikte de glutenvrije bakmix van AH, maar voel je vrij je eigen favoriet te gebruiken!

Ingrediënten, alle op kamertemperatuur
– 125 gr glutenvrije bakmix
– 125 gr boter
– 100 gr suiker
– 4 el melk
– 2 eieren
– 1,5 tl bakpoeder
– 1,5 tl kaneel
– 2 perziken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de boter en suiker in een mengkom en mix tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe terwijl je blijft mixen.
Voeg de bakmix, melk, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een egaal beslag.

Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng deze voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. (de cupcakes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)