Courgette met gehakt uit de oven; een recept met maar 10 minuten voorbereidend werk. Want soms wil je met weinig werk een lekker gerecht op tafel zetten. Dit is zo’n lekker snel gerechtje!
Momenteel hebben wij nog steeds geen keuken in ons nieuwe huis. Dus.. als ik wil bakken/braden moet ik dat buiten doen op een gasstelletje. Daar had ik geen zin in dus besloot ik een recept te maken waarbij je rauw gehakt kunt gebruiken. Door de lage oventemperatuur en de (wel wat lange) bereidingstijd wordt het gehakt precies goed. Nog steeds lekker smeuïg en smaakvol!
Ingrediënten, voor 4 personen
– 2 courgettes
– 400 gr rundergehakt
– 1 grote teen knoflook, fijngehakt
– 1 kleine ui, fijn gesnipperd
– 1,5 tl gedroogde peterselie
– 1 tl paprikapoeder
– 0,5 tl gemalen mosterdpoeder
– 50 gr belegen35+ kaas, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit (het middelste, zachte gedeelte). Leg de helften in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Meng in een grote kom het gehakt, ui, knoflook en kruiden. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het gehakt over de courgettes en druk lichtjes aan.
Bestrooi met de geraspte kaas. Houd eventueel een klein handje over om deze na het bakken over de courgette te doen.
Bak de courgettes 1 uur in de voorverwarmde oven.
Mochten ze te bruin worden aan de bovenkant, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
Tip: Gebruik het vruchtvlees van de courgette de volgende dag in een salade of omelet.
Trackbacks/Pingbacks