Je gaat het niet geloven; deze kokoskoekjes bevatten maar 3 (!!) ingrediënten. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard in huis, namelijk: kokosmeel, boter/kokosolie en honing. Heb je deze ingrediënten liggen? Duik dan nu de keuken in om deze overheerlijke koekjes te maken!
Ik ben echt fan van makkelijke recepten, vooral van deze aangezien ik alle ingrediënten heb gemengd in de keukenmachine. Een kind kan de was doen!
Naast dat het een makkelijk recept is, is het resultaat ook nog eens super lekker. Een lekker kokoskoekje voor bij de koffie/thee.
Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur
– 50 gr boter (of kokosolie)
– 50 gr kokosmeel
– 2 el honing
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Meng met een mixer de boter, kokosmeel en honing tot een egale massa.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm 8 kleine balletjes van het deeg (deze zal wat plakken), en leg ze op het bakpapier.
Maak je vingers iets nat en druk ze uit tot koekjes.
Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.
Lijkt me heerlijk?denk dat ik er wat pure 80%chocolde stukjes door doe???
Dat is natuurlijk altijd een goed idee 🙂
Net uit de oven! Het lastigste van het hele recept is het laten afkoelen. ..
Haha Ja inderdaad! Wel doen, anders vallen ze uit elkaar 🙂
Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk hoe het huis nu ruikt naar koekjes
Oh dat ruikt zóóó lekker inderdaad! Geniet er van 🙂
Bij mislukken ze! Het is ontzettend weinig deeg, kan er net 3 koekjes van maken. I
Eenmaal in de oven wordt het een grote blubberige massa.. Wat doe ik verkeerd? Het ruikt wel heerlijk!
Gebruik je wel kokosmeel? Het zijn trouwens ook wel kleine koekjes hoor 🙂
Hier ook mislukt… heel korrelig deeg, helemáál niet plakkerig. Kon zelfs geen balletjes rollen…
Zién er niet slecht uit maar je moet ze met een lepeltje eten, vallen helemaal uiteen. Jammer, dochter keek er wel naar uit
Oh wat vervelend Jenny! Wel kokosmeel gebruikt?
Moet je de kokosolie dus niet eerst in een pannetje verwarmen voordat je t gaat
mixen met de meel en honing ?
Bij mij ook mislukt… is kokospoeder hetzelfde als kokosmeel?
Wat vervelend! Nee dat is inderdaad niet hetzelfde
Deze geprobeerd…Ik vind ze helemaal niet lekker, sorry. ☹ kids waren ook absoluut geen fan…en wel kokosmeel gebruikt…
Hoi.. Ze zagen er niet uit..maar ze zijn heerlijk geworden…volgende x maak ik wat meer beslag.. Want heb er maar 4 kunnen maken
Haha de smaak is het belangrijkste!
Heb ze net gemaakt maar ze zijn niet lekker , vreselijk droge koekjes
Inderdaad superdroog.
Hopeloos mislukt. Goede kwaliteit kokosmeel en olie maar het werd een verbrandde kokossoep helaas.
In dit recept mist duidelijk een bindmiddel, normaal zou dat een ei zijn maar de vervanger hiervoor ontbreekt in dit recept.
Het rook de eerste 5 minuten wel lekker ?
Heb ze net gemaakt maar er zit totaal geen smaak aan en ze zijn extreem droog. Heb er chocolade op gedaan voor de smaak maar nog zijn ze niet lekker jammer want ik ben gek op kokos.
Heerlijke koekjes! Ik heb er wel een theelepeltje bakpoeder door gedaan. De droge bestanddelen gezeefd en na het mengen op laten stijven in de koelkast. Zo kunnen en makkelijk balletjes gedraaid worden. Oja en de volkende keer zet ik de temperatuur op 150C. Ze waren nu ietsje te donker.
Bedankt voor het recept!
Intrigerend recept! Ik ga het uitproberen. Gek dat het bij de een wel lukt en bij de ander niet. Of zouden mensen toch over het kokosmeel heen lezen en er gewoon kokos in doen? Anyway. Ik lees op zoveel blogs dat ze kokosolie gebruiken. Dat zit toch boordevol transvet dat helemaal niet door het lichaam afgebroken kan worden?
Het hoopt zich op, met alle gevolgen van dien. Lijkt me niet iets dat je moet promoten 🙁
Hoi,
Hoelang kan ik de koekjes in de koelkast bewaren?
Het is trouwens heerlijk ?
Fijn om te horen Thea!
Je kunt ze denk ik een aantal dagen bewaren (luchtdicht), ik denk wel dat ze elke dag iets minder lekker worden.
Ik heb het gemaakt met kokosmeel, boter en honing. Precies zoals het recept. Maar ze zijn erg droog, weet jij hier misschien een oplossing voor? Ik heb de kokosmeel van puur en lekker geloof ik.
Het zijn inderdaad wel wat droge koekjes. Je kunt uiteraard altijd wat meer honing toevoegen.
Bak ze 12 min in voorverwarmde oven. Betekent dat dat de oven tijdens het bakken uit staat? Met 10 min heb ik ze er uit gehaald omdat ze te bruin werden en had de temp al terug gedraaid.
Verder leuk recept, kon er zelfs 10 koekjes van maken en de afdruk van de koekstempel blijft goed zichtbaar. Deeg even in de koelkast was een goede tip die ik uit de reacties heb gehaald.
Nee, je verwarmd de oven voor en vervolgens bak je ze ook op die graden nog 12 minuten.
Ja het is wel een beetje opletten met je oven, sommige worden warmer/kouder.
Eerste lading koekjes zwaar aangebrand. Had er rekening mee moeten houden dat ik een hete luchtoven heb.
Tweede lading beviel veel beter 🙂 nu had ik ze op 150 graden gebakken, ietwat droog, maar prima te doen en erg goed van smaak. Misschien als extra doe ik er de volgende keer wat geraspte kokos op de koekjes.
Oh ben blij dat de tweede lading gelukt is!