Paleo Recepten Zoet

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Tags:       

Je gaat het niet geloven; deze kokoskoekjes bevatten maar 3 (!!) ingrediënten. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard in huis, namelijk: kokosmeel, boter/kokosolie en honing. Heb je deze ingrediënten liggen? Duik dan nu de keuken in om deze overheerlijke koekjes te maken!

Ik ben echt fan van makkelijke recepten, vooral van deze aangezien ik alle ingrediënten heb gemengd in de keukenmachine. Een kind kan de was doen!
Naast dat het een makkelijk recept is, is het resultaat ook nog eens super lekker. Een lekker kokoskoekje voor bij de koffie/thee.

Kokoskoekjes

Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur
– 50 gr boter (of kokosolie)
– 50 gr kokosmeel
– 2 el honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Meng met een mixer de boter, kokosmeel en honing tot een egale massa.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm 8 kleine balletjes van het deeg (deze zal wat plakken), en leg ze op het bakpapier.
Maak je vingers iets nat en druk ze uit tot koekjes.

Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.

 

    30 reacties

  • Anita 23 augustus 2015 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk?denk dat ik er wat pure 80%chocolde stukjes door doe???

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Dat is natuurlijk altijd een goed idee 🙂

  • Mariska 23 augustus 2015 Beantwoord

    Net uit de oven! Het lastigste van het hele recept is het laten afkoelen. ..

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha Ja inderdaad! Wel doen, anders vallen ze uit elkaar 🙂

  • Anne-Marie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk hoe het huis nu ruikt naar koekjes

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh dat ruikt zóóó lekker inderdaad! Geniet er van 🙂

  • Rianne 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mislukken ze! Het is ontzettend weinig deeg, kan er net 3 koekjes van maken. I
    Eenmaal in de oven wordt het een grote blubberige massa.. Wat doe ik verkeerd? Het ruikt wel heerlijk!

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Gebruik je wel kokosmeel? Het zijn trouwens ook wel kleine koekjes hoor 🙂

  • jenny 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hier ook mislukt… heel korrelig deeg, helemáál niet plakkerig. Kon zelfs geen balletjes rollen…
    Zién er niet slecht uit maar je moet ze met een lepeltje eten, vallen helemaal uiteen. Jammer, dochter keek er wel naar uit

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh wat vervelend Jenny! Wel kokosmeel gebruikt?

  • Annemarie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Moet je de kokosolie dus niet eerst in een pannetje verwarmen voordat je t gaat
    mixen met de meel en honing ?

  • Annelies 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mij ook mislukt… is kokospoeder hetzelfde als kokosmeel?

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Wat vervelend! Nee dat is inderdaad niet hetzelfde

  • Gerald 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi.. Ze zagen er niet uit..maar ze zijn heerlijk geworden…volgende x maak ik wat meer beslag.. Want heb er maar 4 kunnen maken

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha de smaak is het belangrijkste!

  • Afra 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar ze zijn niet lekker , vreselijk droge koekjes

    • Carel 23 augustus 2015 Beantwoord

      Inderdaad superdroog.

  • […] Kokoskoekjes – FoodQuotes […]

  • Linda 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hopeloos mislukt. Goede kwaliteit kokosmeel en olie maar het werd een verbrandde kokossoep helaas.
    In dit recept mist duidelijk een bindmiddel, normaal zou dat een ei zijn maar de vervanger hiervoor ontbreekt in dit recept.
    Het rook de eerste 5 minuten wel lekker ?

  • Esther 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar er zit totaal geen smaak aan en ze zijn extreem droog. Heb er chocolade op gedaan voor de smaak maar nog zijn ze niet lekker jammer want ik ben gek op kokos.

  • Oma Appel 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heerlijke koekjes! Ik heb er wel een theelepeltje bakpoeder door gedaan. De droge bestanddelen gezeefd en na het mengen op laten stijven in de koelkast. Zo kunnen en makkelijk balletjes gedraaid worden. Oja en de volkende keer zet ik de temperatuur op 150C. Ze waren nu ietsje te donker.
    Bedankt voor het recept!

  • Eva 23 augustus 2015 Beantwoord

    Intrigerend recept! Ik ga het uitproberen. Gek dat het bij de een wel lukt en bij de ander niet. Of zouden mensen toch over het kokosmeel heen lezen en er gewoon kokos in doen? Anyway. Ik lees op zoveel blogs dat ze kokosolie gebruiken. Dat zit toch boordevol transvet dat helemaal niet door het lichaam afgebroken kan worden?
    Het hoopt zich op, met alle gevolgen van dien. Lijkt me niet iets dat je moet promoten 🙁

  • Thea 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Hoelang kan ik de koekjes in de koelkast bewaren?

    Het is trouwens heerlijk ?

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Fijn om te horen Thea!
      Je kunt ze denk ik een aantal dagen bewaren (luchtdicht), ik denk wel dat ze elke dag iets minder lekker worden.

  • Nine 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb het gemaakt met kokosmeel, boter en honing. Precies zoals het recept. Maar ze zijn erg droog, weet jij hier misschien een oplossing voor? Ik heb de kokosmeel van puur en lekker geloof ik.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Het zijn inderdaad wel wat droge koekjes. Je kunt uiteraard altijd wat meer honing toevoegen.

  • Anouk 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bak ze 12 min in voorverwarmde oven. Betekent dat dat de oven tijdens het bakken uit staat? Met 10 min heb ik ze er uit gehaald omdat ze te bruin werden en had de temp al terug gedraaid.
    Verder leuk recept, kon er zelfs 10 koekjes van maken en de afdruk van de koekstempel blijft goed zichtbaar. Deeg even in de koelkast was een goede tip die ik uit de reacties heb gehaald.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Nee, je verwarmd de oven voor en vervolgens bak je ze ook op die graden nog 12 minuten.
      Ja het is wel een beetje opletten met je oven, sommige worden warmer/kouder.

  • Jennifer 23 augustus 2015 Beantwoord

    Eerste lading koekjes zwaar aangebrand. Had er rekening mee moeten houden dat ik een hete luchtoven heb.
    Tweede lading beviel veel beter 🙂 nu had ik ze op 150 graden gebakken, ietwat droog, maar prima te doen en erg goed van smaak. Misschien als extra doe ik er de volgende keer wat geraspte kokos op de koekjes.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh ben blij dat de tweede lading gelukt is!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ❤️ Ik in de chips hemel ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept voor de tomatensalsa staat online. Dé lekkerste dip voor bij je chip(s).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verder ga ik er niks over zeggen: let the chips and my happy face do the talking. 🥰
  • Ik kon niet kiezen welke van deze 2 foto's ik het mooiste vind... de pink mojito of de spritz. Wat is jouw favoriet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er staat vandaag een heel fijn artikel online! 📸 Namelijk over food styling voor drankjes. Ik geef je een aantal voorbeeld inclusief uiteraard mijn beste tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik over fotografie en receptontwikkeling heb geschreven... maar ik ga m’n uiterste best doen daar verandering in te brengen! Mocht je nog vragen/ideeën hebben; let me know! Mag over vanalles zijn 🙋🏼‍♀️ dan ga ik er mee aan de slag.
.
.
Volg de link in m’n bio om naar het artikel te gaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#drankje #drankjes #pinkmojito #mojito #aperol #aperolspritz #vrijmibo #borrel #borrelen #alcoholvrij #foodfotografie #feedfeed #fotografie #styling #foodstyling #zzp #zzper #eigenbaas #ditdoeikalswerk #elkedageenfeestje #foodie #inspiratie #artikel #inspiratieartikel #foodquotesnl
  • Start before you're ready!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Weet je, ik geloof hier heilig in. Van uitstel komt afstel, de koe bij de horens vatten; gewoon doorpakken en ervoor gaan. Je kunt dingen uit blijven stellen... wachten tot het perfect is. Maar wanneer is iets perfect? Als ik iets geleerd heb dan is het wel dat goed ook goed genoeg is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo deelde ik afgelopen weekend mijn eerste receptenvideo. Perfect? Verre van! Want ik had geen rekening gehouden met het weer 🌤⛅️☁️waardoor het opeens onwijs donker werd. Maar ik heb hem wel online gezet. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat ik nu wél weet dat jullie meer filmpjes willen zien! Dus vanaf nu worden ze gewoon bij elk filmpje wat beter.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en deze gezellige foto is vorig jaar in Amsterdam gemaakt. Door @eefsfood of @anniepannie_nl , ik weet het even niet meer. Wat ik wél weet is dat dat de allereerste keer was dat ik deze leukers in het echt zag. ❤️🥰 Love my foodiefriends!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#start #startbeforeyoureready #justdoit #doit #gaervoor #knallen #gaanmetdiebanaan #volleangstvooruit #zzp #zzper #ondernemer #ondernemen #eigenbaas #gewoondoen #niettwijfelen #volgjepassie #foodie #bohotiffin #lunchbox #lunchenzonderboterham #receptonwikkeling #foodfotografie #allemaalleuks #foodquotesnl
  • 🥰 Is het al vrijdagmiddag?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze borrelplank wil je hoor! Voor de afwisseling is deze namelijk gevuld met zowel hartig als zoet. Én als spreekwoordelijke kers op de taart: ook nog eens helemaal plantaardig! 🤯 Wat? Ja: vegan!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Had je niet verwacht he?! 👋 Move over bitterballen, worst en kaas; dit is een borrelplank 2.0. Weer eens wat anders om op tafel te zetten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om te zien wat voor lekkers ik allemaal op deze borrelplank leg. Enne, wanneer maak jij hem?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#borrelen #borrelplank #borrel #vrijmibo #feest #feestje #hapjes #snacks #lekkereten #lekkersnoepen #gezelligheid #koekjes #aardbeien #fruit #rauwkost #spreads #toastjes #feesteten #plantaardig #vegetarisch #vegan #veganfood #whatveganseat #healthy #healthyfood #gezondeten #allesdraaitomdebalans #foodie #samenwerking #foodquotesnl
  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl