Website Builder Insidersprotfilet zeekraal

Vandaag stel ik graag Wilma, de dame achter Puur Wilma aan jullie voor. Zoals de naam al doet vermoeden eet/leeft Wilma zo puur mogelijk. Dat wil zeggen, zonder pakjes en zakjes en dan ook nog eens het grootste deel paleo.

Wie
Hallo volgers van Foodquotes, ik ben Wilma Tijssen, getrouwd en moeder van 3 kinderen van 16, 15 en 13 jaar. Ik heb een drukke baan bij een uitgeverij als senior accountmanager. Omdat ik veel achter de laptop zit of in de auto, besloot ik 2,5 jaar geleden aan mijn gezondheid te gaan werken door te gaan bootcampen. Bij dit bootcamp abonnement hoorde een avondvullende workshop over de Paleo eet- en leefwijze. Ik heb een avond ademloos zitten luisteren en dacht eigenlijk ‘dat is raar verhaal: lekker eten, je fit voelen, afvallen en dat zelfs met het eten van chocolade’. Ik heb er een nachtje over geslapen en de volgende ochtend besloot ik: ‘ik ga het gewoon doen!’. En dan ben ik een rare: dan ga ik er ook 200% voor. Dus direct brood, pasta, aardappelen en rijst van het menu geschrapt, bergen met groenten en fruit gekocht en veel eieren, vlees en vis gegeten. Suikerhoudende producten waren natuurlijk een no-go, net als melkproducten.
Ik viel in 6 maanden tijd maar liefst 27 kilo af en ik begon me met de dag fitter en energieker te voelen. Inmiddels was mijn ernstige hooikoorts ook als sneeuw voor de zon verdwenen en ook de buikklachten en migraine aanvallen behoorden tot het verleden. Als ik hier door ons dorp liep, werd ik regelmatig aangesproken: ‘wat heb jij in godsnaam gedaan dat je er zo goed uitziet?’. Na mijn verhaal diverse malen verteld te hebben, kwam ik tot de conclusie dat er kennelijk behoefte is aan informatie over gezond eten en leven. Dat inzicht, tezamen met mijn ambitie om ooit eens een blog te beginnen en m’n eigen website te bouwen, heeft mij er toe doen besluiten om www.puurwilma.nl te beginnen.

Puur Wilma

Wat
Op www.puurwilma.nl deel ik op dagelijkse basis recepten, tips, motivatietips en wetenswaardigheden, zowel op de site, als ook op facebook en twitter. De response van mijn volgers motiveert mij om door te gaan: mijn passie is om zoveel mogelijk mensen ervan te doordringen dat met gezonde voeding en een juiste levensstijl je kwaliteit van leven erg kan worden vergroot en ziekten kunnen worden teruggedrongen.

Waar
www.puurwilma.nl

Koffie/Thee
Ik ben dol op koffie en drink dan ook ’s morgens zo’n 5 koppen, uiteraard zonder melk en suiker. Als ik mezelf wil trakteren, drink ik wel eens een cappuccino, sinds ik ‘clean’ eet, verdraag ik dat weer prima, ook met koemelk. Thee drink ik dagelijks in grote hoeveelheden, afwisselende soorten: ontbijtthee, zoethoutthee, groene thee, rooibosthee, net waar ik zin in heb. ’s Avonds drink ik geen koffie meer, dat deed ik vroeger wel, maar ik merkte toch dat ik daar slechter van slaap.gevulde geitenyoghurt

Hartig/Zoet
Ik was vroeger een echte zoetekauw. Snoep, koek, van die rare rages (dan weer zwart/witjes, dan weer manna). Sinds ik Paleo eet, is suiker natuurlijk uit den boze. Dus kan ik wel zeggen dat ik nu sneller naar hartig grijp als ik trek heb: een plakje leverworst, wat groene olijven, een handje noten. Het enige zwak dat ik nog heb, is voor pure chocolade, het liefst met hazelnoot. In het eerste half jaar, toen ik 100% Paleo at, was dat pure chocolade met minimaal 72% cacao. Inmiddels ben ik gek op de Rittersport dark whole hazelnut 😉

Guilty pleasure
Ik ben dol op witte wijn. Niet echt Paleo natuurlijk, hoewel je beter wijn kunt drinken dan bier, wat ik vroeger echt wel deed. Dus ik drink regelmatig een of twee glaasjes witte wijn en kan daar dan ook echt van genieten!

Beste herinnering aan eten
De beste herinneringen aan eten creëer ik nu: sinds ik Paleo eet, eet ik lekkerder en gezonder dan ooit. Als ik wel eens een dag smokkel, omdat ik bijvoorbeeld voor m’n werk op een congres ben, dan snak ik de volgende dag weer naar m’n gezonde recepten. Dit is dan ook de reden dat ik het ‘volhoud’: veel mensen vragen mij, goh hoe doe je dat? Bij de meeste diëten verval je uiteindelijk weer in je verkeerde oude gewoontes, maar ik zie dit als mijn nieuwe levensstijl. Mijn energieke gevoel motiveert mij als vanzelf.

Favoriete kookboek
Ik heb niet echt een favoriet kookboek. Hoewel, ik wil het nieuwste boek van Richard de Leth ‘OERsterk eten’ hier wel noemen. Ik sta zo achter zijn zienswijze qua voeding. Het boek bevat veel handige kennis en daarnaast prachtige recepten.

Ik volg ook ontzettend veel blogs op Facebook over gezonde voeding en daar komen heel veel lekkere recepten voorbij. Die ‘bouw’ ik vaak om en geef er mijn eigen draai aan. Ook denk ik aan recepten die ik vroeger lekker vond en maak er een Paleoproof versie van.groene smoothie

 

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn oven draait overuren. Daarnaast vind ik de spiraalsnijder echt een uitvinding: bijvoorbeeld voor het maken van courgettepasta. En m’n blender, die gebruik ik in ieder geval om de dag. Ik ben een echte smoothie addict.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Volg je eigen gevoel, dan zit je altijd goed. Vertrouw op je eigen inzichten. Dat geldt ook voor gezond leven, als je zo clean eet en beweegt, voel je zelf aan je eigen lichaam als je iets eet of doet waar je je niet goed bij voelt.

Monday Favorite
Wat mij betreft is Albert Sonnevelt een goeroe op het gebied van een gezonde levensstijl. In zijn boek ‘De Levenscode’ verwoordt hij een gevoel dat ik al langer bij mezelf herkende: ga je voor kort geluk > lange pijn; of voor korte pijn > lang geluk. Voor heel veel problemen en uitdagingen waar mensen mee zitten, of dat nu je fysieke of psychische gezondheid betreft, deze overweging is er eentje om te onthouden. Hoe is dit heb uitgelegd, lees je hier. ik ben benieuwd naar jouw idee hierover!