Op deze kaas-dinsdag deel ik graag een lekker borrelhapje met jullie, namelijk; kaasstengels en kaasrondjes. Super makkelijk te maken en ook nog eens boordevol smaak door het gebruik van kruiden en boerenkaas.

Op menig verjaardagfeestje verschenen vroeger de kaasstengels (in een glaasje) op tafel. De laatste jaren zijn ze alleen niet meer zo hip. Tenminste.. dat denk ik dan, want de feestjes die ik in de laatste 10 jaar gehad heb waren altijd zonder de kaashapjes.
Daarom vond ik dat ik dit über-makkelijke receptje maar eens met jullie moest delen zodat we weer massaal aan de kaashapjes gaan 🙂

kaasstengels

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 10 kaasstengels én 16 kaasrondjes.

Ingrediënten
– 4 plakjes bladerdees
– 30 gr geraspte 30+ kaas (of een andere kaas die je lekker vindt)
– 2 tl tijm
– 1 ei, geklutst

Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg geheel ontdooien.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Begin met de rolletjes; leg 2 plakjes bladerdeeg klaar. Bestrijk de plakjes met een dun laagje ei.
Bestrooi deze met de tijm en vervolgens met de helft van de geraspte kaas.
Rol de plakjes bladerdeeg strak op en verpak ze in huishoudfolie. Leg ze 30 minuten in de koelkast.

En dan de kaasstengels; leg 2 plakjes bladerdeeg klaar. Snijd de plakjes in 5 lange repen met een mesje. Bestrijk de plakjes met een dun laagje ei. Bestrooi deze met de tijm en vervolgens met de helft van de geraspte kaas.
Leg de kaasstengels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De kaasrolletjes; haal de rollen uit de koelkast en snijd deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je een grote oven? Leg dan de rolletjes bij de kaasstengels op de bakplaat en bak ze tegelijk.
Heb je (net als ik) een iets kleinere oven dan bak je de rolletjes na de kaastengels in de voorverwarmde oven.

kaasrondjes