Deze komkommersalade is een heerlijk bijgerecht voor bij elk diner. Lekker fris, het ziet er heerlijk uit én ook nog eens makkelijk te maken, dat is waar we allemaal naar op zoek zijn toch?
Door het maken van komkommer-spaghetti is het ook weer eens wat anders dan anders! Als je tegen iemand zegt dat je een komkommersalade maakt verwachten ze “gewone” stukjes komkommer, als je dan dit op tafel zet zal het zeker verrassen.
Wat ik persoonlijk dan wel weer erg leuk vind is dat deze spaghettislierten echt ellenlang zijn! Er komt gewoon geen einde aan, als je niet oppast heb je zo een hele komkommer op je bord liggen 🙂
Al tijden maak ik mijn groente spaghetti met een juliennesnijder en dat heeft altijd goed gewerkt. Maar eerlijk is eerlijk, echt makkelijk werkte het niet altijd.
Sinds ik de webshop van Puur Mieke ken loop ik al te twijfelen om een spirali te bestellen, maar elke keer deed ik het dan toch niet. Natuurlijk is zo’n apparaat wel duurder dan een juliennesnijder en ik denk dat dat me dan ook een tijdje heeft tegengehouden. Tot vorige week.. ik besloot dat er nu toch echt 1 moest komen en ik wilde meteen de Super Spirali. Want als ik het doe, dan doe ik het ook meteen goed!
En wat ben ik blij! Als een kind in de snoepwinkel zo blij.. het liefst haal ik nu alle soorten groenten door de Spirali, gewoon omdat het leuk en zo gemakkelijk is.
Neem zeker even hier een kijkje om te zien wat dit apparaat allemaal nog meer kan.
Met onderstaande ingrediënten maak je een bijgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
– 2 komkommers
– 1 rode paprika
– 1 potje zwarte olijven in ringen (130 gr)
– 2 lente-uitjes
– 1/4 citroen
– 1,5 el balsamicoazijn
– 1 el olijfolie
– zout en peper
Bereiding
Maak spaghetti van de komkommers (ik gebruikte hiervoor het mes voor fijne spaghetti van de Super Spirali) en plaats deze in een kom.
Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes, snijd de uiteindes van de lente-uitjes en vervolgens in dunne ringetjes, giet de olijven af. Verdeel alles over de komkommer.
Knijp boven de salade de citroen uit (zorg wel dat je de pitjes opvangt) en verdeel de balsamicoazijn eroverheen. Hussel de salade eventjes door elkaar.
Maak de salade af door er olijfolie overheen te sprenkelen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Tip: Heb je gen Spirali of juliennesnijder? Deze salade is natuurlijk net zo lekker als je de komkommer in partjes snijd.