Vandaag in Monday Meets setl ik dame achter “Share Love Not Sectrets” aan jullie voor. Eerlijk is eerlijk ik kan hier makkelijk genoeg zeggen over de lekkere dingen die ik op deze website heb gezien. Maar ik geloof dat je een veel beter beeld krijgt door dit artikel te lezen en daarna eens uitgebreid op haar website te neuzen!

Wie
Hi! Mijn naam is Marleen Visser, 33 en woon in Amsterdam.
Ik heb een bedrijf gespecialiseerd n WordPress websites en consultancy in online media. Daarnaast werk ik als food fotograaf en model. Ja, het zijn heel wat ballen om in de lucht te houden ;). Deze zomer blog en werk ik vanuit New York, waar mijn vriend woont.

Wat
Tijdens een van mijn vele reizen als model kwam ik de quote ‘Share Love Not Ice Cream’ tegen. De quote stond op een ijsstokje en sprak mij aan, omdat je toch echt niet moest proberen om het laatste & lekkerste hapje van een dessert voor haar neus vandaan te halen…

Op mijn 19e, na het behalen van haar propedeuse Communicatie, vertrok ik voor modellenwerk richting Hong Kong (diversiteit aan interessant eten), gevolgd door Bangkok (street food!!!), Barcelona (tapas el Borne…), Sydney (healthy deli’s) en Milaan (Bongiorno gelato!) waar ik veel food inspiratie opdeed en leerde over andere culturen en eetgewoonten. Mijn foodblog ontstond toen ik jaren daarna, ondertussen werkzaam als online developer en producer, besloot om mijn liefde voor lekker eten, online media en food fotografie te verenigen in Share Love Not Secrets, om daar met een knipoog, mijn keukengeheimen te delen.

Share Love Not Secrets = positief eten. Dat eten kan van alles zijn, maar wat ik het belangrijkste vind, puur koken, extreem genieten en gebalanceerd eten. Op SLNS vind je uiteenlopende recepten: zoete-, hartige-, met suiker-, zonder suiker-, met gluten-, zonder gluten-, vega(n)-, non-vega(n)- en (juice) pulp recepten, maar dus altijd zo puur mogelijk, zonder toevoegingen. De prioriteit is lekker eten én 9 van de 10 keer is het ook nog eens gezond.

Daarnaast focus ik, met name met de pulp recepten, op no waste koken en bakken.

ottolenghi_salad2

Waar
Share Love Not Secrets | GOOD FOOD. GOOD MOOD

Koffie/Thee
KOFFIE! Ik ben geen type van absolute favo’s en hou van afwisseling. Thuis maak ik vaak een cappuccino of espresso met gewoon een klein scheutje koude melk erin. In de zomer: ijskoffie! Ook wel koffie ijsklontjes, zie hier.

Hartig/Zoet
Vroeger was het vooral zoet… nu?! Ehm, nog steeds. Alles met chocola (brownies – gezonde of ‘on’gezonde variant, ijs, cookies) en citroen (lemon curd)

raw_cacao_brownie

Guilty pleasure
Eigenlijk geen.. Zondigen komt niet in mijn woordenboek voor.
Ik promoot graag “positief eten”. 🙂

Beste herinnering aan eten
Wederom (niet schokkend voor een foodie verwacht ik,) vele goede herinneringen. Maar vooral die ene keer dat ik met mijn Spaanse vriendin en collega model, meeging naar haar ouderlijk huis Bic, niet ver van Barcelona. Bijna niemand sprak er Engels, maar ik had er dat weekeinde een fantastische tijd. Op vrijdag aten we met een groep van zo’n twintig vrienden aan een ellenlange tafel en op zondag aten we traditioneel vaders paella met de familie.

Favoriete kookboek
Eigenlijk alle boeken van Yotam Ottolenghi: Plenty, Jeruzalem en Plenty More. Hij is een enorm grote inspiratie voor mij. De smaken van zijn gerechten zijn altijd verrassend en de kleuren vaak explosief.

pulp applepie

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Goed mes
Zester
Mijn Magimix

Quote/Motto/Lijfspreuk
Good Food. Good Mood & Do more of what makes you happy.

Monday Favorite
Vorige week ontmoette ik hier in NY de super inspirerende en creatieve Natasha. Ze is de founder van WTF Digital (What’s The Find Fashion, Fitness, Where To Fly, Where’s The Food en Who’s The Face). Deze week hebben we samen (en mijn eerste!!!) recepten video gemaakt! Te gek om met haar samen te werken. Haar site is prachtig. Inhoudelijk goed en mooie fotografie. Absoluut mijn nieuwe