Een heerlijk hapje als voorgerecht, bij het eten of de borrel. Deze champignons met pesto en kaas zitten boordevol smaak en zorgen voor een waar feestje in je mond!
Al jaren zijn de champignons gevuld met boursin (klik) favoriet hier in huis, maar ik vond het tijd om ook eens wat anders te gebruiken als vulling.
Ik vind het heerlijk om af en toe allemaal verschillende hapjes te maken voor het avondeten. Dat ik dan veel tijd in de keuken sta is een bijzaak, want dat is het voor mij echt wel waard. Een soort tapas-avondje dus. Allemaal verschillende lekkere dingen proeven onder het genot van een glaasje wijn… ik heb er nu al zin in!
Voor deze gevulde champignons gebruik ik een 35+ kaas omdat deze minder vet bevat. Doordat ik een extra belegen kaas gebruik zit er een volle, licht pittige en heerlijke smaak aan.
Ingrediënten
– 250 gr champignons
– 4 el pesto
– 3 tl amandelmeel
– 30 gr geraspte extra belegen 35+ kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje.
Draai de steeltjes uit de champignons, deze worden niet gebruikt.
Meng de pesto met het amandelmeel tot een egale massa.
Verdeel het pesto mengsel over de champignons en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de kaas over de champignons.
Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.