4 Uur: Cup a Zoodle! Of gewoon lekker bij de lunch natuurlijk. Een lekker receptje dat je in een mason jar maakt en dan meeneemt naar je werk waar je er alleen nog kokend water bij hoeft te doen. Even enkele minuutjes laten staan en je kan genieten!
Sowieso is dit natuurlijk een betere keuze dan de kant-en-klare soepjes in zakjes. Daarnaast krijg je ook nog wat extra groenten binnen. Ik at deze Cup a Zoodle me stokjes, gewoon omdat het af en toe leuk is om lekker te slurpen.
Zitten je collega’s/familie/vrienden daar niet zo op te wachten? Dan kan je natuurlijk ook je zoodles alvast iets kleiner snijden voordat je ze in de jar doet.
Ingrediënten
– 1,5 tl bouillonpoeder
– 1 klein bosuitje
– 1/4 rode paprika
– 100 gr courgette
Bereiding
Snijd de courgette met een julienne snijder (ik gebruik de Super Spirali hiervoor). Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de uiteindes van de bosui af en snijd in dunne ringetjes.
Pak een schone mason jar en vul deze vervolgens met; het bouillonpoeder, bosui, paprika en de zoodles. Deksel erop en in de koelkast zetten tot gebruik.
Schenk er kokend water op tot net onder de rand en laat enkele minuten staan.
Zitten er geen smaakstoffen (E621 of zo) in die bouillonpoeder?
Hi Loes, dat ligt er natuurlijk aan welk bouillonpoeder je gebruikt. Er zijn tal van soorten te krijgen.
Wat een Supergoed idee Smone,