Deze brownie cake is echt gevaarlijk lekker! De onderste laag is een smeuïge brownie met daarbovenop een heerlijke laag romige cake. Echt waar.. ik proefde 1 stukje en moest me inhouden niet meteen nog een plakje te pakken.
Het lekkere van deze cake is dat je wel brownie proeft zonder meteen alléén maar chocolade te proeven, dat was tenminste wat 1 van mijn gasten zei. En hij heeft gelijk, door 2 soorten beslag te gebruiken heb je echt een overheerlijke combinatie in 1 cake.
Deze cake had voor mij wel wat voeten in de aarde. Dit is namelijk mijn eerste baksel uit mijn gloednieuwe oven. Voorheen had ik een elektrische oven, maar nu een heteluchtoven.. dan veranderd de temperatuur dus! Tijdens mijn zoektocht naar de juiste temperatuur wenste ik even dat ik m’n oude oventje weer terug had. Maar met behulp van mijn moeder en google is het me dan toch gelukt!
Voor beide lagen gebruik ik een anders soort bloem, namelijk patentbloem voor de brownie laag en zelfrijzend bakmeel voor de cake laag. De brownie laag moet namelijk een mooie platte laag blijven, we willen niet dat deze gaat rijzen.
Wil je 1 soort bloem gebruiken dan kan dat, gebruik dan patentbloem voor beide lagen maar voeg wel 1,5 tl bakpoeder toe aan de cake laag.
Ingrediënten brownie laag
– 140 gr pure chocolade
– 50 gr roomboter
– 50 gr bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 35 gr patentbloem
Ingrediënten cake laag
– 120 gr roomboter
– 100 gr suiker
– 2 eieren
– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 el kokosmelk (of andere melk)
Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Begin met de brownie laag;
Smelt de boter en de chocolade in een pannetje tot een romige massa. Laat eventjes afkoelen voordat je verder gaat.
Voeg nu de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg het ei toe en mix tot een egaal beslag. Spatel vervolgens de patentbloem erdoorheen tot er geen klontjes meer zijn.
Stort het beslag in de cakevorm en gebruik een siliconen spatel of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de cake laag;
Meng de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot een egaal beslag.
Stort dit beslag op de brownie laag en gebruik een siliconen spatel (of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik, haal hem vervolgens voorzichtig eruit en zet op een rooster om helemaal af te koelen.
Hoi,
Deze cake ziet er heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd. Wil deze morgen gaan maken.
Vraagje: op hoeveel graden moet een electrische oven?
Hoor het graag van je.
Groetjes Carola
Hi Carola, een elektrische oven zou ik op 180 graden zetten. Dat wordt smullen morgen! 🙂