Deze pita pizza’s zijn een beter alternatief voor de kant-en-klare pizza’s uit de winkel. En ik kan je garanderen dat ze ook nog eens superlekker zijn!
Lekker als lunch, diner of bij de borrel, deze pizza’s kunnen eigenlijk altijd wel.
Eerder plaatste ik al een lekker recept voor een pitabroodje bal (klik) en nu dus en vervolg-recept. Bij dit recept gebruik je niet alleen de pitabroodjes, maar ook de passata di pomodoro uit het vorige recept. Ideaal dus, want met die restjes hoef je niet perse te blijven zitten! Van de tomatensaus die je nog over hebt kun je een heerlijk pastagerecht maken.
Heb je na dit recept nog pitabroodjes over? Deze week komt er nog wat lekkers mee online, dus niet invriezen die broodjes! 🙂
Ingrediënten (voor 4 pita pizza’s)
– 2 pita broodjes
– 2 tl pesto
– 2 el passata di pomodoro
– 1 plak salami
– 1 tomaat
– 1/2 rode paprika
– 2 champignons
– handvol geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Snijd de pitabroodjes voorzichtig doormidden en leg de 4 helften met de snijkant naar boven op een bakplaat met daarop een velletje bakpapier.
Verdeel over 2 helften de pesto en over de andere 2 de passata.
Snijd de plak salami in 8 stukjes, de tomaat in dunne plakjes, de paprika in halve ringen en de champignons in dunne plakken.
Beleg de pita pizza’s met de ingrediënten. Ik verdeelde de salami + tomaat over de passata variant en de paprika + champignons over de pesto variant.
Verdeel de geraspte kaas over de pita pizza’s.
Bak de pizza’s ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.