Soms heb je gewoon zin in een broodje hamburger. En soms wil ik het dan net weer anders dan anders. Zo kwam het idee voor de pita burger Hawaï.
De ananas had ik al een tijdje liggen en moest nu toch echt gegeten worden, de pita broodjes had ik nog over van een andere gerecht en er lag nog 1 hamburger in de koelkast. Nou van deze restjes kun je dus echt een overheerlijke burger maken!

Dit is dan ook meteen het laatste recept uit de pita-reeks. Maar met deze 3 recepten heb je hopelijk weer inspiratie om eens wat anders dan anders te maken dan het broodje shoarma.Pita burger hawaï

 

Ingrediënten voor 1 burger
– 1 pitabroodje
– 1 hamburger
– 1 schijf ananas
– tomaat
– kaas
– klein handje gemengde sla
– 1 el ketchup

Bereiding
Verhit een koekenpan en bak hierin de hamburger gaar.
Maak ondertussen de ananas schoon en snijd deze in ringen. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak hierin de ananasring tot deze lichtjes begint te verkleuren.

Als de hamburger gaar is leg er dan een plakje kaas op, schuif de burger met kaas even onder de grill zodat de kaas een beetje kan smelten.
Maak ondertussen het pitabroodje warm. Snijd de tomaat in plakjes.

Snijd het pitabroodje doormidden en leg de onderkant op een bord. Leg hierop een beetje sla, de hamburger, bestrijk met de ketchup, leg de plakjes tomaat en de ananasschijf erop. Sluit af met de bovenkant van het pitabroodje.