Een tijdje geleden was mijn vader jarig en ik stelde voor dat ik wel wat hapjes kon maken. Deze tomaatjes gevuld met gerookte kipsalade waren 1 van de hapjes die ik maakte.
Naast dit maakte ik ook nog courgette-mozzarella rolletjes, garnalen in knoflook en ciabatta met pesto/tomaat/mozzarella. Vooral de garnalen waren flink in trek, ik kan je garanderen dat iedereen de volgende dag lekker naar knoflook stonk 😛
Deze gerookte kipsalade is natuurlijk lekker in een tomaatje zoals ik ze maakte maar smaakt ook heerlijk op een cracker/toastje/bij een salade.
Vaak staan er op feestjes de welbekende bakjes met tonijn/kerrie/ei/etc salades op tafel. Maar ik kan je garanderen dat ze echt veel lekkerder zijn als je ze zelf maakt. Voordeel? Ze zijn ook nog eens gezonder!
Serveer deze salades eens in een tomaatje/komkommer of een blaadje sla. Zo staat er weer eens iets anders op tafel! De restjes (als je die al hebt) zijn de volgende dag heerlijk als lunch.
Ingrediënten
-150 gr gerookte kip
– 3,5 el Griekse yoghurt
– 1 tl kerriepoeder
– 0,5 tl paprikapoeder
– zout en peper
Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, het liefst max o,5 bij 0,5 cm.
Meng de kipfilet met de Griekse yoghurt, kerriepoeder, en de paprikapoeder in een bakje.
Breng als laatste op smaak met wat zout en peper.